USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

По 12 годин без світла: енергетик засмутив українців прогнозом на зиму

29 Червня 2024 16:35
Українцям варто бути готовими до того, що взимку світло можуть відключати по 12 годин на добу. Цей прогноз може і покращитися, і погіршитися.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко в інтерв'ю виданню Delo.ua зазначив, що наразі частина енергоблоків АЕС на ремонті, але восени їх під'єднають до мережі, а отже, вироблення електроенергії буде більшим, пише УНІАН.

Читати ще: В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції, – Міненерго

Крім того, він нагадав, що зараз проводять ремонти на ГЕС та ТЕС, тому зробити більш точний прогноз можна буде ближче до осені. При цьому Коваленко зазначив, що російські удари можуть внести корективи.

«Мій базовий прогноз – в енергосистемі буде дефіцит у районі 30-35%. Що це означає для споживачів? Якщо заживлять критичну інфраструктуру, потім будуть розподіляти залишки, то для споживачів дефіцит складе 50%. Тобто базовий прогноз – 12 годин без світла», – заявив гендиректор Yasno.

За його словами, ситуація буде гіршою, якщо не відновлять зруйновані потужності і не буде імпорту, але якщо не буде сильних морозів і все піде за планом, то ситуація буде кращою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 29 Червня 2024 17:17
Бо електроенергію треба продавати закордон,а ви сидіть холопи в темноті
Анонім Показати IP 29 Червня 2024 19:36
і що, навіть на Балкани нещодавно не робили перетоки??? як говорив Л.Д.Кучма: " брехати треба весело і з розумом".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus