USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

По 100$ за авто в єЧерзі: на Волині інспектори Укртрансбезпеки вимагали гроші за пропуск вантажівок

2 Вересня 2023 19:56
Тільки-но запровадили електронну чергу для перетину кордону, як тут же знайшлися посадовці, охочі на ній підзаробити. Майже одразу після нововведення на кордоні правоохоронці відкрили кримінал щодо двох інспекторів Укртрансбезпеки. Нібито вони почали створювати штучні перешкоди для реєстрації в електронній черзі. На лаві підсудних двоє чоловіків та жінка – тепер уже колишні працівники Укртрансбезпеки.

Проєкт єЧерга мав полегшити перетин кордону для міжнародних перевізників і максимально знизити живі черги. Мовляв, перевізники можуть попередньо записатися в електронну чергу та приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Але не минуло і місяця від старту єЧерги, як правоохоронці відкрили кримінальну справу. Слідчі переконані, що в січні цього року інспектор Укртрансбезпеки у Закарпатській області, який працював на території Волині, змовився з тутешнім інспектором.

«Вимагали та отримували грошові кошти в якості неправомірної вигоди від представника ПП «ВІО» за організацію безперешкодного проїзду вантажних автомобілів цього підприємства в «Системі онлайн-бронювання місця в черзі для перетину державного кордону для міжнародних вантажних перевізників» (єЧерга) до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» у селі Старовойтове Ковельського району Волинської області, в сумі по 100 доларів США за кожен пропущений автомобіль», – вказано у відкритих джерелах.

Мовляв, вони говорили, що єЧерга – це тільки експериментальний проєкт і без сприяння інспекторів перевізнику ніяк не перетнути кордон.

«Недосконало працює, а також у звʼязку з частими відключеннями електроенергії неможливо забезпечити вчасний безперешкодний пропуск транспортних засобів, однак він готовий йому в цьому посприяти за умови надання за вказані дії неправомірної вигоди», – наголошено.
Тепер один із колишніх інспекторів допомагає ковельському підприємцю продавати автозапчастини. Другий, схоже, безробітний. Коментувати кримінальну справу не хочуть.

Засідання поки переносять, аби підсудні зібралися в повному складі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Водило. Показати IP 2 Вересня 2023 21:12
То тiльки початок.
Тур Показати IP 2 Вересня 2023 22:16
на то вони й інспектори...
хз Показати IP 3 Вересня 2023 11:53
і присудять .... анічогісінько

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus