USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Плавання на байдарках та картографія: на Волині півтори тисячі дітей навчаються туризму

3 Жовтня 2021 16:03
Екологія, картографія, спортивне орієнтування, плавання на байдарках – ці та інші напрямки вивчають гуртківці Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства.

Про це розповів Суспільному директор центру Богдан Бальбуза.

Нині у гуртку займається півтори тисячі дітей різного віку.

Старшокласниця Богдана Мацко займається в туристичному гуртку 9 років. Дівчина каже, що навички з туристичного орієнтування, вміння правильно прочитати карти неодноразово допомагали їй у повсякденному житті.
Інна Серединська орієнтуванням займається із 3 класу. У своїй віковій категорії школярка стала чемпіонкою області зі спортивного орієнтування. Розповідає: щоб перемогти, треба не спішити, коли розглядаєш карту місцевості, швидко орієнтуватися та бігати.
Чотири роки поспіль Волинь – серед переможців Чемпіонату України з походів.

«Усе завдяки хорошій навально-тренувальній базі. У нас серед аналогічних закладів – одна з найсильніших баз водного туризму. Ми закуповуємо байдарки, катамарани, сабборди», – розповідає Богдан Бальбуза. У планах на наступний рік, каже директор центру, навесні стартувати з активними водними проєктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus