USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Платний безвіз для українців відстрочили, – ЗМІ

31 Грудня 2020 18:37
Введення платного дозволу на в’їзд до Євросоюзу без візи для громадян України відклали на рік.

Про це повідомили в представництві України при ЄС, пишуть Українські новини.

«Очікується, що фактичне впровадження в дію Європейської інформаційної системи авторизації подорожей (ETIAS) відбудеться в 2022 році. Раніше, дійсно, звучала дата 2021, однак Євросоюз переніс цей термін на 2022. Лише в 2022 році громадяни України повинні будуть заповнити заявку на ETIAS перед поїздкою в Євросоюз», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у зв’язку з впровадженням нових правил на 2021 рік заплановано проведення інформаційної кампанії для роз’яснення зазначених вимог. Видача авторизації на подорож повинна зайняти кілька хвилин при відсутності записів у базах правоохоронців.

Дозвіл буде дійсний протягом 3 років або до закінчення терміну закордонного паспорта на поїздки до 90 днів. У разі відмови у в’їзді через систему можна буде подати апеляцію на її рішення.

Представництво пояснює, що попередня авторизація дозволить превентивно ідентифікувати осіб, які можуть представляти міграційну загрозу або загрозу безпеці, і підвищить захищеність кордонів Євросоюзу.

Ціна дозволу на в’їзд повинна була скласти 7 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 31 Грудня 2020 19:37
яка різниця як це називається ? сьогодні 7 євро, а завтра 70
ХаХаХіХі Показати IP 1 Січня 2021 02:19
Розвели як бовдурів з тим безвізом. За який *** їм платитм, їдемо туди, піднімаємо їм економіку, а вони ше вирішили бабло з нас скосити? ГудБай Європа тоді... На* ви нам такі хитро*о*і потрібні, в нас під боком таких хитрунів майже 145 млн є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus