USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Планує йти в ЗСУ: судили волинянина, який кілька разів ножем вдарив чоловіка

29 Червня 2024 18:00
Судили волинянина, який проник у чужий будинок та завдав тяжких тілесних ушкоджень іншій особі. Нападник відбувся іспитовим строком.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду.

Інцидент трапився в одному із сіл Любешівщини уночі 6 жовтня 2023 року. Микола М. без дозволу вдерся до чужого будинку. Перебуваючи у кімнаті, через особисту неприязнь він кілька разів вдарив кухонним ножем колишнього чоловіка власниці. Потерпілий отримав тяжкі травми обличчя, грудної клітки та спини.

Обвинувачений визнав вину та просив суворо не карати його. Зазначив: він важко хворіє, лікується, має намір відшкодувати збитки потерпілим, а в подальшому планує вступити на службу до лав Збройних сил України.

Читати ще: Планують створити сім'ю: судили ковельчанина, який кілька разів ударив співмешканку ножем

Власниця будинку в день інциденту перебувала у Польщі. До неї зателефонувала старша донька, повідомивши, що обвинувачений поламав двері та зайшов у їхній будинок. Дочка бачила, як волинянин ножем замахувався на батька, але злякалася і побігла до сусідів викликати поліцію.

Жінка витратила значні грошові кошти на лікування свого колишнього чоловіка, тому просила суд позбавити волі Миколу М., який, крім того, попросив вибачення лише перед судовим засіданням.

Потерпілий чоловік розповів: проживав з колишньою дружиною та дітьми за різними адресами. Напередодні інциденту донька попросила заночувати у неї, адже обвинувачений, якого вона боялася, вже раніше приходив до будинку. Коли кривдник увірвався в дім, той спробував його виштовхати, але отримав кілька ударів ножем. Отямився вже в медзакладі, де лікувався близько місяця.

Читати ще: В одного п'ять судимостей, в іншого – вісім: товариші з Ковеля з ножем та сокирою чіплялися до хлопця

Як зазначив потерпілий, до тих подій він був у нормальних відносинах з обвинуваченим, ніколи конфліктних ситуацій не виникало. Відшкодувань чоловік так і не отримав. Просив суворо не карати нападника, але щодо вироку поклався на рішення суддів.

Заслухавши всі сторони, суд визнав Миколу М. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.121 КК України та ч.1 ст.162 КК України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років, але замінили трьома роками іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus