USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Півтори сотні учених світу закликали НАТО взяти до себе Україну

Сьогодні 09:00
Понад півтори сотні науковців з провідних університетів Європи, США та інших країн світу звернулися до НАТО із відкритим листом, у якому закликали якомога швидше взяти Україну до альянсу.

Текст листа публікує британське видання The Gardian.

Вчені підкреслили, що вступ України до оборонного альянсу не створить жодних додаткових стимулів для агресивних дій Кремля, адже Росія і без того «повна рішучості знищити Україну і не потребує додаткової мотивації для цього». Автори документа нагадують, що досі РФ не напала на жодного члена НАТО, а натомість погрожувала, вторгалася і окупувала лише нейтральні країни.

«Запрошення України до НАТО стало б остаточним кроком у бік від політики умиротворення агресора і назад до верховенства міжнародного права та захисту прав людини», – йдеться у відкритому листі, який підписали 158 дослідників з різних країн світу.

Читати ще: Вступ до НАТО і ЄС: українці визначилися з пріоритетами

Підписанти зауважили, що Росія досить спокійно сприйняла вступ до НАТО Фінляндії та Швеції, двох своїх сусідів. На думку вчених, це доводить, що Росія виступає проти членства України в НАТО лише тому, що це перешкоджатиме її подальшій агресії проти цієї країни.

Як пише УНІАН, під час цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні країни альянсу вчергове побоялися дати Україні чітку перспективу членства, обмежившись кволими фомулюваннями про «міст до НАТО», який вони буцімто підготували для України.

Цю нерішучість найбільшого альянсу світу відверто висміяли навіть деякі країни-члени, які виступають за членство України в НАТО. Президент Чехії зокрема зауважив, що будь-який міст «можна легко зруйнувати».

Читати ще: НАТО надасть Україні 40 мільярдів євро протягом 2025 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
PhD Показати IP Сьогодні 09:52
Я не грамотний, але теж закликаю НАТО взяти Україну до себе. Однак присутня непереборна обставина - триває війна і під питанням чи буде визнано нові кордони, у визнаних рамках яких НАТО могли б ініціювати прийом України. А це теж не миттєвий процес, пов'язаний з ратифікаціями. За цей час кацапи і той наявний кордон порушать. Цугцванг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus