USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Пів кілограма для себе: волинянин доводить, що не є наркодилером

2 Липня 2024 22:28
Зберігав пів кілограма наркотиків для власного вживання – так волинянин пояснював правоохоронцям знайдені в нього психотропи. Наркотичний засіб був розфасований у 90 зіп-пакетів, тому його слова викликали в поліцейських недовіру. Відтак чоловіка судили за зберігання наркотиків із метою збуту.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинянину дали шість років позбавлення волі. Але такий вирок не сподобався прокурорам, які клопотали про 7,5 року тюрми з конфіскацією майна. Як зазначила прокурор Оксана Яковлєва, немає жодних документів, що обвинувачений сам вживав наркотики.

Читати ще: Наркоторговця з Луцька посадили на дев’ять років

Захисник Віталій Філюк теж просив змінити вирок, проте на менший. Тобто намагався довести, що чоловік не зберігав наркотики з метою збуту. Каже: обвинувачення ґрунтувалися лише на тому, що заборонені речовини знайшли у великій кількості.

Доводив суду, що чоловік сам вживав наркотики. За його словами, це підтверджувалося не лише довідкою про лікування від наркозалежності, але і знайденою вдома люлькою для куріння.

«Серед знайдених доказів була люлька – прилад, через який можна курити наркотичний засіб. Це є підтвердженням, що мій клієнт вживав наркотики, а не продавав їх», – твердив адвокат.

Те, що речовини були розфасовані в зіп-пакети, зі слів захисника, необхідно, щоб не перевищувати добової дози. Обвинувачений пояснив: підсів на наркотики під час заробітків за кордоном.

«За кордоном тяжко працював багато годин. Там підсів на наркотики, що стимулювали полегшення моєї праці. Приїхав в Україну після початку повномасштабної війни і вже залишити країну не міг. Знайшов підробітки тут, які теж були не легкими. Знову купував наркотики лише для особистого вживання», – розповів обвинувачений Юрій.

Читати ще: У Луцьку на гарячому спіймали 18-річного торговця наркотиками

Як з’ясувалося на засіданні від адвоката, у суді першої інстанції розглядається ще одна справа, що стосується його підзахисного. Щоправда, у ній слідчі мети збуту не побачили.

Але тепер чоловікові доведеться ходити до Луцького міськрайонного суду частіше. Колегія Феміди постановила справу, по якій він отримав вирок за збут наркотиків, перенаправити на новий розгляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus