USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Після вишколу – в бій: на Волині створили стілецький батальйон поліції. Фото

11 Липня 2024 13:24
На Волині новостворений стрілецький батальйон поліції готується до виконання бойових завдань на передовій.

Про це інформує ГУ Нацполіції у Волинській області.

Наразі бойовий підрозділ, до складу якого увійшли поліцейські з різних служб, проходить вишкіл на полігоні. У рамках базової військової підготовки військові поліцейські отримують знання з тактичної, вогневої, домедичної, фізичної, інженерної підготовки та вдосконалюють фаховий досвід.

За словами командира батальйону, підполковника поліції Андрія Литвина, поліцейські вивчають тактичні принципи роботи підрозділу в круговій обороні, пересування особового складу в бойових порядках на різних типах місцевості, ведення бойових дій у міській забудові тощо. Окрім того, вивчають правила і порядок дій під час виконання завдань зі знешкодження диверсійних груп, проведення аеророзвідки тощо.

Читати ще: МВС: 90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації

До складу батальйону увійшли співробітники з різних підрозділів поліції: дільничні, оперативники, слідчі, дізнавачі, офіцери громад тощо. Усі вони об’єднані єдиною метою – захистити рідну землю.
Керівник тренінгового центру ГУНП Володимир Чміль розповів, що, крім інструкторів центру, відділу профпідготовки та КОРДу, поліцейських навчають і військові. Каже, що поліцейські загалом добре підготовлені, решту вони якраз і допрацьовують під час першого етапу.

Усі бійці батальйону – професіонали, які мають значний фаховий досвід, а нині стали на захист Батьківщини і її територіальної цілісності. Вони відповідальні, сильні та відважні. Невдовзі волинські поліцейські виконуватимуть бойові завдання разом з іншими Силами безпеки та оборони держави.

Читати ще: У Луцьку рідним загиблих бійців бригади Нацполіції «Лють» вручили державні відзнаки

Інструктор Дмитро викладає тактичну медицину. Поліцейських навчають надавати допомогу під час ведення бойових дій. Головне, на думку Дмитра, – користування турнікетом, хоча це мають робити нині і цивільні, адже ворог не вибирає, а б’є по всій території держави.

Нові стрілецькі батальйони – це нова сторінка в історії Національної поліції та поліції Волині зокрема. І мета в усіх єдина – Перемога.

Читати ще: Дрони змінюють обличчя війни: волинян запрошують у батальйон безпілотних систем

До слова, за інформацією Нацполіції, з метою спільного виконання завдань Національною поліцією України з Державною прикордонною службою України в поліції сформовані три зведених бригади загальною чисельністю у 5 тисяч поліцейських: вони виконують завдання на територіях, які межують з державами-агресорами – росією та білоруссю, у тому числі, в нашій області. Окрім того, штатна чисельність ОШБ НПУ «Лють» також складає 5 тисяч поліцейських, де воюють і волиняни.

Ще 20 тисяч поліцейських несуть службу у прифронтових регіонах (Херсонська, Запорізька, Харківська, Донецька області), а також у прикордонних областях.

Також наразі сформовано три зведених стрілецьких бригади поліції загальною штатною чисельністю 8 тисяч поліцейських, сюди входить і волинський батальйон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонім Показати IP 11 Липня 2024 14:30
так міністр сказав що поліція не створена для оборони батьківщини і це не їх функції та обовязок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus