USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Після укусу комахи у волинянки виявили небезпечну інфекційну хворобу

23 Липня 2021 15:04
Випадок захворювання на туляремію зафіксували у селі Садів Луцького району. Жінку укусив ґедзь під час випасу худоби.

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

У хворої були характерні для туляремії симптоми: протягом доби підвищилась температура тіла та виник озноб. За результатами проведеного епідрозслідування встановлено, що хвороба, ймовірно, спричинена укусом ґедзя під час випасу худоби наприкінці червня.

На третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи, болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони). Хворій спершу діагностували ГРВІ та Covid-19 та лікували з приводу флегмони кисті. Стан жінки не покращувався. Лише лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

У хворої підтвердився позитивний результат на туляремію. Наразі вона перебуває на амбулаторному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом: «Туляремія, виразково-бубонна форма, середньої важкості».

На сьогодні в області налічується до 80 ензоотичних з туляремії населених пунктів у 13 районах, в т.ч. й село Садів. Починаючи з 2002 року майже щорічно лабораторно підтверджується туляремія серед людей. За цей період виявлено 16 випадків захворювання серед людей, пов’язаних з контактом захворілих осіб з гризунами під час сільгоспробіт чи відвідуванням водойм. Останній випадок туляремії серед людей зареєстровано в одному із сіл Турійського району у 2018 році.

Довідка

Туляремія — гостра інфекційна хвороба тварин і людини. Патогенні мікроорганізми вражають насамперед лімфатичну систему і шкіру, селезінку; характеризується утворенням множинних гранулематозно-некротичних вогнищ у різних органах, лихоманкою і загальною інтоксикацією
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Груня Показати IP 24 Липня 2021 02:03
Оце ж так тепер буде всюди, в нашій зараз медицині - найдурніший безлад за всю історію її існування. А все завдяки "правильно" обраному вектору руху нашої країни - розвалити все, що будувалось клятою окупаціною радянською владою і сворити видимість того, що на цих розвальках будується наше нове, вільне, незалежне і "прекрасне" майбутнє. Це ж добре, що цій бідній жіночці десь таки трапились лікарі-інфекціоністи, ажде таких лікарів вже й немає в нашій державі, їх мабуть, просто вже не вчать і не випускають медичні вузи. Те ж саме з нашою санітарією - її просто розвалили, розмели, рознесли, камня на камені не залишили, але ж санітарні лікарі свого часу не лише хабарі брали, а їхніх перевірок боялися як вогню працівники общепиту, шкіл, садків, ресторанів, навіть перукарям регулярно змиви робилися, а зараз що? Завдяки розвиненій радянській інфекціології, санітарії, мікробіології ми зжили зі світу багато страшних інфекційних захворювань, попередили виникнення безлічі епідемій та епізоотій, та так, що навіть лікарі з досвідом вже забули про симптоми таких хвороб, які іще у позаминулому столітті позбавляли життя людей, або приносили численні страждання і муки, робили інвалідами. Лікарі забули, а прості люди ще й не знали, але ці інфекції та бактерії, збудники таких хвороб, нігде не ділись, та не дай Боже їм втрапити людство знов, але ж, як світить практика, все до цього йдеться.
123 Показати IP 25 Липня 2021 04:25
Груня! напевно це тебе ця комаха вкусила, ото накав коментар, до чого???
Мда до 123 Показати IP 25 Липня 2021 11:10
А до того, що скоро наші лікарі вмітимуть діагностувати тільки ГРВІ і COVID. Ось недавно пішов з дитиною до педіатра, у дитини температура, але горло не червоне, соплів, кашлю, нема, зуби не ріжуться.... і все піз.....ц лікарка не знає що сказати, діагнозу нема, лікуйтесь нурофеном.
До Груні № 123 Показати IP 25 Липня 2021 11:43
Хвороби породжує не медицина з медиками, і навіть не уряд, а природа. До того ж вона робить це без попередження і за наслідки не вибачається. Медикам з усіх країн і політичних систем залишається лише наздоганяти готовий природний результат. Щодо українських медиків, то причина не в розвалі, а у стані вітчизняної медицини, яка за дешево намагається підготувати спеціаліста і за дешево лікувати. Як в СССР, де все було чудово через приховану статистику реального стану речей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus