USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Після скандалу з Трухіним у Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра внутрішніх справ

3 Лютого 2022 18:52
Після скандалу з Трухіним у Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Авторами стали 12 нардепів від партії Порошенка (цікаво, що до переходу до «слуг» Трухін був депутатом від Блоку Порошенка), а також ексспікер Дмитро Разумков, повідомляє Політика країни.

Проект направлено до Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Як сказано в пояснювальній записці, прийняття проекту постанови обґрунтовується незадовільною діяльністю міністра та низкою скандалів, що свідчать про неналежне виконання Монастирським своїх обов’язків. Серед таких скандалів назвали:

- історія із заступником міністра Олександром Гогілашвілі, який ображав поліцейських, звертався до них із лайливими словами та обурювався, що вони не знають його в обличчя як одного з керівників МВС;

- відсутність прогресу у розслідуванні перешкоджання з боку Нацполіції мирним протестувальникам 17 та 19 січня 2022 року та побиття активістів під час зіткнень біля Печерського суду 19 січня (йдеться про суди над Порошенком);

- побиття та затримання під Верховною Радою активістів руху «SaveФоп» правоохоронцями 25 січня 2022 року;

- відео з місця ДТП за участю нардепа від «Слуги народу» Олександра Трухіна, з якого видно, що покривав цей злочин сам Монастирський.

«Це говорить про зловживання владою та службовим становищем міністром внутрішніх справ», – роблять висновки автори проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пильний Показати IP 3 Лютого 2022 19:04
от нехай слуги покажуть, чиї вони слуги. Народу чи корупціонерів?
ABC до Пильний Показати IP 3 Лютого 2022 19:22
А вам ще до цих пір незрозуміла відповідь на ваше питання? Дуже дивно.
Народна прокуратура Показати IP 3 Лютого 2022 19:44
Не знаю, що собою являє Монастирський як міністр, але ця ініціатива про відставку абсолютно тупа. Жодна з названих причин не є реальною підставою для цього: Гогілашвідлі звільнили відразу і без намагань йогго захистити; після подій під судом пройшло всього три тижні, а наш КПК не дає можливості здійснити розслідування навіть за 2 місяці; учасники «SaveФоп», при всій повазі, здійснили провокативне намагання прорватись у Верховну Раду і при цьому постраждало поліцейських ВДЕСЯТЕРО більше, ніж протестувальників; а щодо запису Трухіна, то виходить, якщо якийсь довбень п'яний буде бахвалитись своїм нібито знайомством з якимсь посадовцем, то цього посадовця треба відразу звільняти? Де докази якогось кришування, адже розслідування здійснює новітнє незалежне ДБР, а не поліція?
123 до Народна прокуратура Показати IP 4 Лютого 2022 08:39
Події такого масштабу однозначно не оминули міністра, бачив він те відео і мав вказівку "допомагати "Трухіну. А івідставка такого міністра цілком об'єктивна, не повинні міністерствами керувати профани. Тому шановний народний прокурор, не нав'язуйте людям свої необгрунтовані висновки
Народна прокуратура до 123 Показати IP 4 Лютого 2022 10:48
Назвіть мені, будь-ласка, міністра внутрішніх справ - не профана. Може це Аваков, Луценко? Всі ці призначення очільниками силових відомств зовсім "лівих" осіб почались під виглядом необхідності запровадження громадського контролю. А насправді - просто розподіл сфер впливу між різними політичними силами. Одна партія отримувала контроль над МВС, інша - над СБУ чи прокуратурою. До речі, непрофесіоналізм міністра якраз і не вказаний у проекті постанови як причина його відставки. Як думаєте, чому?
123 до Народна прокуратура Показати IP 4 Лютого 2022 12:22
Після 2014 у переважній більшості всюди керують профани,як наслідок, толку немає в жодній галузі, руйнація економіки, збідніння людей, закриття підприємств і тд. Такого бардака напевно в інших країнах немає. Про який розвиток держави можна говорити, коли на посади йдуть непрофесійні, але жадібні до грошей крахобори, а ще кажуть, що наш народ мудрий, останні роки це виглядає як насмєшка. Маємо таку владу на яку заслуговуємо
Суддя в дредах Показати IP 3 Лютого 2022 20:14
І хтось повірить, що міністр просто так пів року не знав, що партійний бухгалтер накосячив?. Ясно, що нічого йому не буде, в смислі криміналу, навіть условки, але решті слуг добре нагадування, щоб дригались тільки по команді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus