USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Після повної ізоляції останніх років КНДР відкриває кордони, побоюючись масового голоду

24 Серпня 2023 06:47
Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин дозволив регулярні польоти до двох дружніх КНДР країн – Китаю та Росії, і спостерігачі пов’язують це з побоюваннями масового голоду.

Про це пише Bild.

«Протягом останніх трьох років громадяни Північної Кореї жили в цілковитій ізоляції: такі заходи були введені під приводом пандемії коронавірусу. Тепер північнокорейський диктатор Кім Чен Ин дозволив регулярні польоти до двох дружніх КНДР країн – Китаю та Росії», – повідомляє видання.

Деякі спостерігачі пов’язують таку поведінку північнокорейської влади з наслідками тропічного шторму Ханун, який пошкодив багато об’єктів інфраструктури та затопив сільськогосподарські угіддя на території КНДР.

«Існують навіть ризики того, що на Північну Корею чекає масовий голод – як уже траплялося в історії цієї країни», – пише видання.

«Економічні причини, безумовно, відіграють роль у поступовому відкритті економіки, яке може початися зараз. Зокрема, постачання продовольства різко погіршилося під час коронавірусної ізоляції», – каже голова офісу Фонду Фрідріха Науманна в Сеулі Фредерік Шпор.

Раніше китайські та російські представники приїхали з офіційним візитом до Пхеньяну, щоб стати глядачами параду, приуроченого до 70-річчя з моменту закінчення Корейської війни.

«Іноземні делегації були першими іноземцями, які побачили Північну Корею за останні роки», – зазначає видання.

Перший же регулярний рейс авіакомпанії Air Koryo після довгої перерви приземлився в Пекіні 22 серпня.

За даними сайту NK News, який спеціалізується на Північній Кореї, у п’ятницю, 25 серпня, відбудеться перший після пандемії рейс Владивосток – Пхеньян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Abrams Показати IP 24 Серпня 2023 12:21
Ну розкажiть ще. Стiльки рокiв не побоювалось, а зараз злякалось. Ой причина трошки в другому. А ви пропагандони, вам сказали це передрукувати ви це робите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus