USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Після підозр у зборі розвідданих: Японія вислала російських дипломатів

20 Квітня 2022 17:56
20 квітня вісім російських дипломатів залишили Японію. Рейс з дипломатами та членами їхніх сімей вилетів з аеропорту Ханеда невдовзі після полудня за місцевим часом.

Про це повідомляє NHK, передає Інтерфакс.

Рішення про вислання було ухвалено японською владою два тижні тому з метою посилити тиск на Москву в зв’язку з російським вторгненням в Україну.

За словами джерел видання, деякі з висланих дипломатів є працівниками Головного розвідувального управління або Служби іноземної розвідки Росії. Поліцейські органи визнали деяких з них «особами, які становлять оперативний інтерес».

Припускається, що ці люди займалися шпигунською діяльністю, будучи працівниками дипломатичного і торговельного представництв Росії в Японії.

Для Японії вислання відразу кількох іноземних дипломатичних працівників є рідкістю.

Раніше сьогодні палата радників Японії на пленарному засіданні 20 квітня проголосувала за законопроекти про посилення санкцій проти Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus