USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Після Майдану ми «посадили собі на плечі» олігарха, – політик

24 Січня 2018 15:42
Порошенко і Янукович є пташками гнізда Кучми. Він заклав фундамент олігархії в Україні, який досі не вдається знищити навіть після подій Революції Гідності. Таку думку висловив перший генпрокурор незалежної України Віктор Шишкін, інформує ZIK.

«Я багато думаю про те, як ми вибудовуємо Україну. Задаю собі питання: на якому етапі поступилися? Складно вибудувати чітку лінію, однак, на мій погляд, Порошенко і Янукович є пташками гнізда Кучми», – коментує політик.

Національно свідома частина суспільства на початку дев’яностих була дуже сильною спільнотою, підкреслює Шишкін.

«Проте свідомі люди поступово здавали позиції під впливом олігархії, яка почала зароджуватися із приходом Кучми. Він намагався запровадити злочинну систему ще коли був на посаді прем’єр-міністра, але парламент відповідно зреагував і звільнив його. Втім, у 1995 році Леонід Данилович отримав повноту президентської влади, змінив конституцію і народив базу олігархічної системи, яка діє зараз», – розповідає перший генпрокурор.

Гість студії наголошує: олігархічну систему в Україні можна подолати, хоча за це доведеться платити.

«Ніколи не кажи ніколи. Я думаю, що олігархію в Україні можна зруйнувати, але якою ціною? Усе залежить від готовності народу. Єдина країна, яка насильно скинула комуністичний режим – Румунія. Там загинуло півтори тисячі людей. Але протистояння може бути і мирним, що й намагалися зробити в Україні 2013 року. Чого там пролилася кров? Бо знову українці не зуміли об’єднатися у три-чотири мільйони. Зараз всі далі невдоволені системою, проте нічого не роблять. Підкреслюю: я говорю про подолання режиму, а не боротьбу із зовнішнім ворогом», – каже експерт.

Шишкін вважає нині діючого Президента злочинцем, чий апетит постійно зростає.

«Водночас, мені дуже дивно, що після кривавих подій на Майдані ми зуміли посади собі на плечі чергового олігарха. Та ще й злочинця. Зараз я можу пред’явити обвинувачення Петру Олексійовичу мінімум по дев’яти статтях. На посаді президента він не зміг окультуритися, а його захланність лише зростає з кожним днем», – говорить перший генеральний прокурор незалежної України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К. лучанин Показати IP 24 Січня 2018 18:08
"Шишкін вважає нині діючого Президента злочинцем, чий апетит постійно зростає." Ну як з цим не погодитись! ШИШКІН В. - авторитетний досвідчений юрист, фахівець і НЕПРОДАЖНИЙ. З його роздумами погоджуюсь .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus