USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

Після чотирьох місяців на нулі отримав психічні порушення: у Луцьку військового судять, бо самовільно залишив військову частину

Сьогодні 12:52
Андрій переїхав з Херсонщини до Луцька, а потім добровільно пішов до війська звільняти рідну землю від окупантів. Нині ж у Луцьку чоловіка судять через підозру в самовільному залишенні військової частини.

Чому так сталося – у сюжеті ТРК «Аверс».

«Житель Херсонської області після повномасштабного вторгнення РФ перевіз у Луцьк дружину та дитину і найперше, що зробив, – пішов у військкомат та вирушив захищати державу», – розповів у суді під час обрання запобіжного заходу військовому його захисник Сергій Полячук.

Адвокат каже, що це не було просте самовільне залишення військової частини. Та демонструє суддям документи про те, що у вересні 2022 року військовий Андрій лікувався в госпіталі, бо внаслідок бойових дій зазнав психічних порушень. Нині ж, поки справу розслідують, Андрія триматимуть під вартою, проте він хоче оскаржити запобіжний захід.

«Згідно з матеріалами, особа не брала участі в бойових діях, не з’явилася 1 лютого на шикування. А насправді – чотири місяці він перебував на нулі, не отримав учасника бойових дій, неодноразово брав участь у штурмі. Є відеозаписи (на телефоні військового, – ред.) про те, як іде весь закривавлений і розповідає, що відбулося та скільки загиблих», – розповідає адвокат Сергій Полячук.

Читати ще: Судять за СЗЧ: волинський військовий два роки не був у відпустці, а командир не пустив на день народження дітей

Як зауважив, військовий не тільки не втікав, а коли все сталося – ще й сам приходив у ДБР. Також захисник додав, що Андрій готовий продовжувати службу, але єдине, про що просить, – не на передовій. Мовляв, не зможе більше перебувати на нулі – впадає у ступор. Але готовий служити в будь-якій частині тилового забезпечення, там, де це не пов’язано з боями.
Як наголосив інший адвокат Іван Полячук, військовий звертався щодо своїх захворювань не лише у медичні заклади, а також постійно наголошував, що в нього є психологічні проблеми.

«На жаль, йому не було надано абсолютно жодної морально-психологічної допомоги, яку мають надавати у військових частинах. Навіть безпосередньо в тій, де він служив», – каже Іван Полячук.

Саме це нібито й стало причиною того, що військовий самовільно залишив військову частину. Як стверджує слідство, сталося це 1 лютого 2023 року. Натомість захисник військового Сергій Полячук каже, що Андрій залишив військову частину раніше.

Сам військовий хоче, щоб на час розслідування його відпустили з СІЗО, і готовий співпрацювати зі слідством. Натомість правоохоронці вважають, що тримання під вартою треба залишити в силі.

Читати ще: На Волині військового, який двічі тікав із лікувального центру, спіймали на злочині

«Маємо відеозапис, де він увесь в крові йде, де бахкає, а військовий розказує, що в нього за один день – чотири дні народження. Ось це, я вважаю, має бути враховано під час звернення слідчого щодо призначення запобіжного заходу», – каже у суді захисник Андрія.

Натомість прокурор зауважує, що у випадках дезертирства нині передбачено винятковий запобіжний захід – тримання під вартою. Тож, за рішенням суду, найближчі 60 днів Андрій залишиться у СІЗО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP Сьогодні 13:28
Хай прокурори інваліди самі підуть повоюють,країна абсурду
Анонім до Сергій Показати IP Сьогодні 17:02
вони інвалідами для чого ставали? за що немалі гроші платили мсекам? щоб іти воювати? ХА-ХА
лінивець Показати IP Сьогодні 15:24
4 місяці був на нулі і все одно зробили ухиляном...цікаво чи прокурор який виносив звинувачення також був інвалід?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus