USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Після атаки РФ на Тернопільщині зафіксували перевищення вмісту хлору в повітрі до 10 разів

Сьогодні 15:30
Під час нічної атаки російські окупанти поцілили в промисловий об'єкт у Тернопільській області, де розпочалася пожежа. Рашисти влучили в одну із ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали. Через пожежу на об'єкті в області виявили перевищення вмісту хлору в повітрі від 4 до 10 разів.

Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук під час брифінгу в ОВА, пише УП.

«За норми 0,1 міліграма на метр кубічний є перевищення від 0,4 до 1,01. Від 4 до 10 разів у атмосферному повітрі. Радимо тернополянам обмежити тривале перебування на свіжому повітрі. Обмежити доступ атмосферного повітря у закриті приміщення. Якщо є можливість, застосовувати рекуператор. Вікна і двері завішати вологими простирадлами, щоб хлор, який є у атмосферному повітрі, зв'язувався з водою і не потрапляв у приміщення. Також закликаємо обмежити перебування на водних об'єктах», – зазначила вона.

Працівникам дошкільних закладів рекомендують, щоб діти перебували у приміщеннях. Батькам радять за можливості забирати їх з дитсадків і залишати вдома до особливих рекомендацій.

Також в області скликають комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зранку Чайчук повідомила, що повітряні маси рухалися в напрямку Теребовлі та Козови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus