USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Пішов шляхами батька й брата: у волинській теробороні служить боєць із позивним Мацоні

19 Червня 2023 08:23
Максим на псевдо Мацоні служить у Ковельському батальйоні Волинської бригади тероборони, який уже понад два з половиною місяці виконує бойові завдання на сході України.

Незадовго до повномасштабного вторгнення хлопець тільки завершив навчання в університеті, одержавши диплом магістра за спеціальністю «Облік та оподаткування», пишуть на сторінці бригади у Фейсбуці.

Свого часу Максим паралельно вчився на військовій кафедрі Луцького національного технічного університету. Тож як офіцер запасу вирішив добровольцем іти до військкомату.

«Просто не міг сидіти ні вдома, ні на роботі… Всередині все звало – треба йти!» – каже він.

Очевидно, свою роль зіграла й родинна традиція. Батько Максима брав участь в АТО, старший брат служить прикордонником.

Читати ще: Має відзнаки від Резнікова і Епіфанія: сільський староста з Волині воює у лавах ЗСУ

А якось Мацоні побачив звернення до українців Президента України, в якому Володимир Зеленський прочитав рядки з поезії Тараса Шевченка «І Архімед, і Галілей».
Максим, звісно, добре знав ці слова Тараса Григоровича, але саме того разу вони зачепили його за самісіньку душу.

«Ніколи не мав бажання зробити татуювання. А тоді просто загорівся цією ідеєю. Відбувши наряд і маючи чотири години вільного часу, я відпросився в командира й помчав у найближче містечко, де є салон тату. Майстер був неабияк заскочений – ніколи раніше поезію Шевченка йому набивати не доводилося. Впоралися за три години – тож на службу не запізнився. Жодного разу про той свій крок я не пошкодував. Але точно знаю: це перше та єдине татуювання в моєму житті», – переконаний боєць.

А ще Максим у війську зустрів кохану дівчину, тож тепер має неабиякий додатковий стимул здобувати Перемогу!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus