USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Пішов по горілку, а опинився за ґратами: волинянина повторно судять

24 Жовтня 2023 08:59
Волинянину, який поранив ножем чоловіка, присудили понад сім років позбавлення волі. Такий термін – за умисне тяжке тілесне ушкодження. Відсидів він за ґратами один рік, бо ж вирок вдалося скасувати. Нині справу розглядають у суді по-новому. Тепер чоловік доводить: умисно кривдити нікого не хотів, то була вимушена самооборона.

Той день 7 травня 2015 року для Володимира, як він сам каже, став переломним. До цього все в його житті потроху налагоджувалося. Була дружина, народилася дитина і ще якраз примирився з тещею. Це і вирішили того вечора відзначити. Накрили стіл, але до вечері, схоже, не вистачило оковитої. Тож пішов до сусідки, яка продавала алкоголь. На подвірʼї зустрів доньку господині з двома чоловіками, з якими поконфліктував, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Сиділи два хлопця. Вони там якесь вогнище палили. Були напідпитку. І Юля якось підійшла. Коли я маму покликав, витягнув гроші, то вона побачила мене, почала чіплятися, щоб я не курив. Я викинув цигарку. Підійшов її хлопець, вони пошепталися і стали мене чекати. Мама Ніна їх прогнала. Вони стали чекати мене на виході. Не було шляху відступу. Я виходив, Юля його держала, але все-таки вони накинулися на мене двоє», – пригадує обвинувачений Володимир.

У результаті під час сутички Володимир поранив ножем, якого мав при собі, одного з нападників. Чоловік підозрює: причиною нападу на нього стала тисяча гривень, яку вони побачили в його руках.

Тож той вечір завершився для нього не за родинним столом, а у відділку поліції. А продовжився в судових залах.

У 2016 році Луцький міськрайонний суд засудив Володимира до семи років позбавлення волі за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження людині.

«Мене жінка кидає. Дитину віддає в сиротинець», – каже чоловік.

Він відсидів рік. Тим часом в апеляції вирок скасували. Справу вдалося повернути на повторний розгляд. Нині Володимир доводить: то була вимушена самооборона.
У суді цього разу досліджували письмові докази, а ще мали заслухати свідків. Однак ті не прибули на засідання. Один з них, як відомо, перебуває за кордоном. Тож прокурор клопотав про застосування до них приводу.

Після засідання обвинувачений запевняє, що вже поза судами йому вдалося порозумітися зі своїми нападниками, які у справі виступають у ролі потерпілих. Говорить, що і вони його пробачили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus