USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.55

Пішов добровольцем у перші дні війни: у Луцьку попрощались із Віктором Степанюком

Сьогодні 17:32
В обласному центрі Волині 17 жовтня попрощалися з військовослужбовцем Віктором Степанюком. 55-річного захисника відспівали у кафедральному соборі Святої Трійці.

Як розповів колишній колега Анатолій Приходько, боєць Віктор Степанюк був старшим державним інспектором, працював заступником начальника відділу державної екологічної служби у Волинській області, пише Суспільне.

З його слів, разом на державній службі працювали з 2000 року. У військо Віктор Степанюк пішов добровольцем в перші дні повномасштабної війни.

«Міг би й не йти. Тому що по посаді в нього була броня, але він пішов, він не зміг сидіти. Він був активним завжди, брав участь у всьому. Дуже добре його знаю, він завжди нормально відносився до людей, завжди був відповідальний. Він лікувався і щось сталося, не знаю, йому операцію на коліно зробили», – сказав лучанин.
Провести в останню путь побратима прийшла лучанка Анна на псевдо Багіра. З її слів, із Віктором понад два роки служили у 100-й окремій механізованій бригаді, воюючи на різних напрмяках: Бухмут, Куп’янськ, Серебрянський ліс. Востаннє, з її слів, бачилася з Віктором півтора місяця тому на похоронах побратима.

«В нього були контузії. Зараз він не від поранення помер. Це, напевно, найстрашніше – пережити таке пекло і померти просто в лікарні. Стільки разів вижити там і не вижити тут! Він був по віку одним зі старших, але він на рівні з молодими, ішов завжди, коли вже хлопці були втомлені, коли було дуже мало заміни, він ішов і не сперечався», – сказала посестра.
Попрощатися з захисником прийшли рідні, друзі, лучани. Товариш Петро Сидорук розповів, що Віктор самостійно прийняв рішення стати на захист України.

«Це була дуже хороша людина, доброзичлива, чуйна, світла. Таких людей дуже мало і саме на таких людях тримається наша держава та військо. Всі його любили! Світла йому пам’ять», – зазначив чоловік.
Після завершення чину похорону домовину з бійцем пронесли Театральним майданом. Люди зустріли воїна на колінах.
Поховали лучанина Віктора Степанюка на міському кладовищі у селі Гаразджа Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus