USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Пірати атакували судно біля Нігерії, в полон потрапили 6 українців

19 Грудня 2020 18:37
Біля берегів Нігерії у Гвінейській затоці пірати напали на суховантаж Stevia та викрали моряків. Серед останніх є українці.

Про це повідомляє 24 канал.

Напад на суховантаж з українцями біля берегів Нігерії: що відомо

Невідома кількість зловмисників зі зброєю проникла на борт. І загалом пірати захопили 8 членів екіпажу. 6 із них – це українські моряки, решта 2 – албанці. Про це повідомляють іноземні ЗМІ та портал для моряків Seafarers Journal.

За даними вищезазначених ресурсів, сторона судновласника та агента жодної інформації про надзвичайну ситуацію не дає, навіть родичам полонених. Хоча агенту ще 2 дні тому про це було відомо. Натомість військово-морський флот Нігерії вже знає про інцидент.

Як розповіла донька одного із українських заручників Христина Пуленко, в полон з українців потрапили: капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, старший механік, електромеханік, вайпер.

Імена усіх вона назвати не може, оскільки не володіє такою інформацією. Лише повідомила, що її батько – старший помічник капітана Семен Резниченко: чоловік віддав цій професії 40 років.

За словами Пуленко, на судні залишилося 7 членів екіпажу. Власники корабля з травня 2020 року – албанці. Stevia ходить під прапором Камеруну. Його побудували в 1982 році.

ЗМІ, зі свого боку, інформують, що місяць тому на Stevia захопили екіпаж Stelios K. Загалом останній випадок є 27 у 2020 році. Пірати за цей час захопили в заручники 238 людей.

Що кажуть у МЗС

У Міністерстві закордонних справ підтвердили інформацію про те, що пірати захопили в полон 6 українських моряків із судна Stevia біля берегів Нігерії.

«Так, нам відомо про цю ситуацію. У результаті піратського нападу на зазначене судно біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено 8 членів екіпажу, зокрема 6 громадян України», – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

Також він підтвердив, що судновласником є албанська компанія. Тому посольства України в Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування.

Наразі ця справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Слава Салу Показати IP 19 Грудня 2020 21:26
У нас ще є моряки!
Хрен собачий до Слава Салу Показати IP 19 Грудня 2020 22:32
Є...Тільки плавають на чужих кораблях і під чужими прапорами, так як власного флоту практично немає...На жаль. :(
Бо до Хрен собачий Показати IP 20 Грудня 2020 08:50
Леонід Кравчук у давніх українських традиціях поміг сину пливти в самостійне життя подарувавши йому найбільший в світі набір корабликів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus