USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Пілотний проєкт: учнів у школах навчатимуть керувати дронами

2 Серпня 2023 21:17
Міністерство освіти і науки з вересня запустить пілотний проєкт оновленої дисципліни «Захист України». Для його апробації оберуть школи з різних регіонів України.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Як пояснили в міністерстві, на уроках із захисту України буде «більше практики, більше актуальних знань і навичок, більше життєво необхідних умінь».

«Навички домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть у пригоді в походах або якщо трапиться халепа. Знання з мінної безпеки допоможуть правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами та вбережуть життя і здоров’я. А навички керування БПЛА використовують відеографи, геодезисти, археологи та ще безліч спеціалістів у професійній діяльності», – відзначили у МОН.

Для успішного втілення пілотного проєкту відомство планує провести курс для вчителів. Для цього залучать міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Вчителів будуть вчити керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму.

«Усе це – навички, необхідні у повсякденному житті, і це не лише про потреби оборони», – заявили у Міносвіти.

Найближчим часом робочі групи почнуть напрацьовувати пропозиції з оновлення практичної складової дисципліни. Йдеться про актуалізацію програми, практичні заняття, підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються українські захисники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus