USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Пільги, ремонт і освітлення – які проблеми турбують лучан

8 Січня 2019 21:43
Пільгове встановлення лічильників на воду, відновлення освітлення, сусідські конфлікти і навіть відмова від комунальних послуг – із такими питаннями зверталися лучани до першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада під час особистого прийому.

8 січня у Луцькому ЦНАПі відбувся черговий прийом громадян, до Григорія Недопада на особисту зустріч завітали мешканці обласного центру із численними питаннями, які найбільше хвилюють людей. Участь у прийомі громадян взяли керівник ЦНАПу Ларися Карп'як і директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась. Усі відвідувачі отримали відповіді та роз’яснення, а також вирішення своїх питань. Зокрема, особі з інвалідністю по зору допомогли вирішити питання по наданню пільг, а також по встановленню в пільговому порядку лічильників на воду.

На звернення громадянина із проханням про звільнення його сім'ї від оплати за послуги вивозу сміття чоловік отримав роз’яснення, що для такого прохання немає законодавчих умов, оскільки сім'я із чотирьох чоловік продукує сміття, яке необхідно вивозити. Натомість чоловік стверджував, що спалює все своє сміття, бажаючи зекономити на оплаті за вивіз сміття, яка для їх родини становить близько 70 грн в місяць.

"Дуже шкода, що багато людей пенсійного віку сьогодні поставлені в настільки скрутні умови, що мусять економити кожну копійку. Це дійсно сумні реалії, які необхідно вирішувати на державному рівні. Але не вивозити сміття – не вихід, маємо дбати про екологічний і санітарний стан у місті", – зауважив Григорій Недопад.

Зверталися до Григорія Недопада і мешканці вулиці Липовецької щодо необхідності її ремонту.

"Вулиця перебуває в жахливому стані, вона давно потребує ремонту, однак у переліку територій, де передбачено капітальний ремонт на найближчі роки і за який проголосували депутати, вона не входить. Тому ми прийняли рішення про здійснення на цій вулиці поточного ремонту дорожнього покриття методом напівпросочення бітумною емульсією, який би значно поліпшив життя людей. Однак свого часу окремі мешканці заявляли про незгоду із проведенням поточного ремонту", - наголосив Недопад.

"Ми хочемо зауважити, що насправді жителі будинків цієї вулиці абсолютно не проти проведення поточних ремонтних робіт", – заявили представники ініціативної групи.

Григорій Недопад та Юрій Крась відповіли, що із настанням тепла,у квітні-травні, ремонтні роботи будуть розпочаті. Вже підготовлені необхідна документація і проект.

Із проблемою протікання даху звернулися мешканці будинку на вул. Чорновола, 2б. За словами людей, не всі сусіди готові підтримати проведення ремонту і долучитися до збору коштів.

"У вашому будинку можемо здійснити ремонт даху за програмою співфінансування 50 на 50, згідно з якою 50% вартості робіт будуть оплачені з бюджету міської ради. Але для початку вам необхідно визначити вартість ремонтних робіт. Для цього слід звернутися у МЖК, де порахують суму капітального ремонту даху. Наступним кроком має стати організація зборів жильців будинку, де людям буде повідомлена необхідна сума й умови співфінансування. Долучитися фінансово до проведення робіт може і МЖК. У Департаменті ЖКГ вам нададуть усю необхідну підтримку в організації процесу, -зауважив Григорій Недопад.

Із проханням про пільговий проїзд у громадському транспорті звернулась мешканка Луцька. Жінка страждає на важку форму цукрового діабету, а також перенесла 12-годинну операцію на серці. Має захворювання рухового апарату та низку інших недугів. Григорій Недопад доручив направити звернення лучанки на транспортну комісію та на виділення матеріальної допомоги для лікування.

"Під час особистого прийому часто доводиться чути справді трагічні історії життя людей, яких доля поставила в складні умови. Намагаємося усім допомогти, використовуючи наявні можливості. Люди часто звертаються і з питаннями налагодження теплопостачання, ремонту дворів, доріг. Виникають і нестандартні конфліктні ситуації, де не завжди міська влада має достатньо повноважень, щоб вирішити те чи інше питання, особливо якщо вони стосуються конфліктів між сусідами чи родичами. В таких випадках скеровуємо людей до суду, – зауважив Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus