USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Підвищення податків відкладається: Рада провалила голосування у першому читанні

Сьогодні 16:40
Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроєкт № 11416-д щодо збільшення податкових надходжень на 30 млрд грн.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосували лише 224 народних депутати, чого недостатньо для прийняття.

«Законопроєкт відправлено на повторне перше читання», – зазначив Железняк.

Читати ще: Рада хоче дозволити корупціонерам офіційно відкупатися від тюрми

Він нагадав, що норми законопроєкту передбачають збільшення податкових надходжень на 30 млрд грн, а не на 125 млрд грн, які запитував Мінфін до кінця цього року.

Очікується, що уряд доопрацює законопроєкт перед повторним винесенням на розгляд парламенту.

Як повідомляли, у липні Верховна Рада зареєструвала урядовий законопроєкт № 11416 про внесення змін до Податкового кодексу, яким пропонується підвищити низку податків та зборів.

Документ передбачає джерела фінансування сектору безпеки та оборони ще на 500 млрд грн у 2024 році. З них 120 млрд грн пропонується профінансувати за рахунок податкових заходів, решту – за рахунок внутрішніх запозичень, перевиконання доходної частини держбюджету, у тому числі за рахунок детінізації.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, аби покрити зростання витрат на оборону на 500 млрд грн до кінця року, пропонує, зокрема, збільшити внутрішні запозичення проти запропонованого Мінфіном рівня та змінити принцип розподілу військового ПДФО на три місяці 2024 року. При цьому комітетська версія документа передбачає зменшення очікуваних надходжень від нових податкових змін у цьому році із 125 млрд грн до 30 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus