USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Підвал луцької багатоповерхівки став тимчасовим житлом вже для сотень переселенців

29 Листопада 2022 19:35
У підвалі луцької багатоповерхівки, що на вулиці Винниченка, місцева мешканка надає прихисток переселенцям. Бомбосховище стало тимчасовим житлом вже для сотень вимушено переміщених людей.

Про це розповіла Суспільному упорядниця укриття Алла Бабула, інформує Суспільне.

Переселенці, які не мають де зупинитися, шукають упорядницю через спеціальний сервіс із пошуку житла та одягу. Жінка каже: в основному люди в укритті зупиняються транзитом, на 2-3 дні, а далі їдуть за кордон.

Найдовше, 18 днів, у бомбосховищі жила родина Волошиних з Миколаєва. Нині Олена Волошина орендує житло, але в укриття продовжує приходити – допомагає сортувати гуманітарну допомогу іншим переселенцям.
Олена Волошина підбирає взуття хлопчику зі Слов’янська, який прийшов в укриття за гуманітарною допомогою.

Жінка каже, що Миколаїв російські війська обстрілювати з першого дня повномасштабної війни: «Ми переїхали до свекрухи в квартиру і туди попав снаряд. В перший під’їзд, а в другому ми жили...Дуже стіни тряслися». Після цього, пригадує родина виїхала за кордон.
Олена Волошина в укритті, де прожила 18 днів.

Четверо дітей Олени нині перебувають у Польщі. А жінка разом із чоловіком чекає на оформлення робочої візи. Спершу у Луцьку не могли знайти житло. Про бомбосховище, за яким наглядає місцева мешканка Алла Бабула, яка працює вчителькою, дізналися через волонтерів.

«Вона нас приютила, пригріла. Дала нам поїсточки, приоділа, помитися дала. Ми її називаємо «королева бомбосховища», – каже переселенка. Додає: в укритті є усе необхідне: холодильник, запаси харчів та вода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus