USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Підтримувала Путіна і війну: працівниця стратегічного об'єкта на Івано-Франківщині виявилася колаборанткою

12 Січня 2023 18:02
СБУ викрила працівницю одного зі стратегічних об’єктів критичної інфраструктури Івано-Франківської області на виправдовуванні російської агресії та агітації за «русский мир».

Слідчі встановили, що жінка поширювала в соцмережі дописи, спрямовані на визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, інформують в СБУ.

Агітаторка захоплювалася російським військовим керівництвом, поширювала російські наративи щодо «нацизму» та підтримувала інші інформаційні кампанії російської воєнної пропаганди.

Крім того, жінка поширювала матеріали, які містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та чинної державної влади шляхом російського збройного наступу, а також ведення на території України агресивної війни.
Читати ще: Розвідував позиції української ППО: на Черкащині СБУ затримала російського агента

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки СБУ вилучила комп’ютер та телефон з доказами протиправної діяльності. Агітаторку затримали.
Їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 109 та ч. 3 ст. 436-2 КК України – публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

У разі визнання її винною жінці загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus