USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Підтримка Іраном Росії у війні розширюється, – Білий дім

25 Лютого 2023 23:31
Сполучені Штати вважають, що Іран відправив до Росії артилерійські і танкові снаряди, у відповідь РФ може надати Ірану винищувачі.

Про це сказав координатор Ради національно безпеки Білого дому Джон Кірбі, цитує Politico.

Кірбі підкреслив журналістам, що Іран підтримує війну Росії в Україні вже кілька місяців.

За його словами, у листопаді (минулого року, – ред.) Іран відправив до Росії артилерійські і танкові снаряди для використання в Україні. Тепер Росія планує співпрацювати з Іраном, щоб отримати більше військової техніки у відповідь.

«Росія пропонує багато безпрецедентного оборонного співробітництва, в тому числі в галузі ракет, електроніки і протиповітряної оборони», – сказав Кірбі.

Кірбі також зазначив, що Іран також прагне придбати бойові вертольоти, радари і навчально-тренувальні літаки. Загалом Іран сподівається отримати від Росії військову техніку на «мільярди доларів».

На запитання про тип винищувачів або про те, коли вони можуть бути поставлені, Кірбі відмовився уточнити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus