USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Підтримка агресії РФ проти України загрожує Китаю наслідками, – Пентагон

14 Березня 2022 22:23
Міністерство оборони США допускає наслідки для Китаю у разі надання Росії фінансової і військової допомоги у здійснюваній Кремлем війні проти України.

Про це у Twitter заявив журналіст Politico Пол Маклірі з посиланням на коментар представника Пентагону, передає УНІАН.

«Якщо Китай запропонує Росії матеріальну підтримку у (війні проти, – ред.) України, «це, імовірно, матиме наслідки для КНР в цьому питанні», сказав представник МО.

«Ми бачили, як Китай здебільшого мовчазно схвалює дії Росії, відмовляючись приєднатися до санкцій і звинувачуючи (в ескалації, – ред.) Захід та США», – цитує слова співрозмовника Маклірі.

Як дізналося видання Financial Times, Китай уже «сигналізував» Москву про надання Росії на прохання Путіна фінансової і військової допомоги у зв’язку з війною проти України та запровадженими санкціями.

Невідомо тільки, чи Китай збирається підтримувати агресію Росії у майбутньому та чи вже почав надсилати запрошену Кремлем допомогу.

Про запит РФ Китаю стало відомо 13 березня. Однак у Москві та в Пекіні це заперечили.

Натомість, як пише ЕП з посиланням на Bloomberg, китайські акції, що котируються в Гонконгу, сьогодні пережили найгірший день з часів світової фінансової кризи через побоювання щодо готовності Китаю надати військову допомогу Росії.

Читати ще: Які санкції держави та компанії запровадили проти Росії через війну в Україні. Інфографіка

Так індекс Hang Seng China Enterprises закрився з падінням на 7,2%, що стало найбільшим падінням з листопада 2008 року. Індекс Hang Sang Tech упав на 11%, що стало його найгіршим падінням з моменту запуску індикатора в липні 2020 року.

Нищівні санкції проти Росії запровадили після початку відкритої війни РФ проти України 24 лютого. Обмеження стосувалися обігу валюти в країні, боргових зобов’язань, санкцій проти російських банків тощо. Окремо низка технологічних гігантів заявили про вихід з російського ринку.

Аналітики прогнозують економіці РФ дефолт у квітні цього року.

Також західні розвіддані вказують на те, що у Путіна вичерпуються ресурси для ведення війни у живій силі і техніці, оскільки попередньо Москва розраховувала на «бліцкриг» України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Березня 2022 23:33
а Україні якими це наслідками загрожує ніхто не цікавиться, імпотентні союзники з постійною стурбованістю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus