USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Підтопило тисячі угідь: в одній з громад на Волині – весняний паводок

26 Лютого 2021 22:12
Майже 20 тисяч сільськогосподарських угідь нині підтоплені у Любешівській територіальній громаді. Такі наслідки зимового паводка, – розповів Суспільному Волинь керівник дільниці Регіонального Офісу водних ресурсів Віктор Крисько.

Нині рівень води в річці Стохід 244 сантиметри. Підтоплення відбувається вже при рівні 230 сантиметрів, – каже фахівчиня метеостанції «Любешів» Ніна Корицька. У річці Прип’ять вода теж вийшла на заплаву.

В Регіональному Офісі водних ресурсів кажуть: цього року весняну повінь очікують на території колишніх Ратнівського, Камінь-Каширського і Любешівського районів та на річці Стир поблизу Луцька.

Дамба, яку звели декілька років тому у Любешеві, частково проблему з підтопленням вирішила. Але у зв’язку з тим, що цьогоріч багато снігу випало, то землі розміщені на осушених системах підтоплює.

Суспільне побувало у підтопленій громаді. Деякі з жителів розповіли: бояться, що вода з дня на день дістанеться до хат.

Як розповів заступник Любешівського селищного голови Володимир Сергійчук, жителі громади цього року ще не зверталися в селищну раду за допомогою через підтоплення. Торік в громаді під час літнього паводка за компенсацією звернулося 12 жителів села Ветли, які отримали майже по три тисячі гривень.

У гідрометеоцентрі повідомляють про паводки через відлигу та опади. Зокрема, 26 лютого −1 березня у Волинській області – жовтий рівень небезпеки, очікується затоплення присадибних дiлянок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МІ № Показати IP 26 Лютого 2021 23:16
Так, Яручик, два-три голови Луцької РДА, земельщик, архітєктор, екольог - рівняйсь, струнко ! За то, шо пороздавали під забудову заплаву Стира, за то, шо з бюджету потратили гроші на дамбу для незаконної індивідуальної забудови - починайте писати явку з повинною допоки вода в дорозі до Рованців ! Хоч і крокодилів у Стиру нема завтра ті горе-забудовники з крокодилячими сльозами кинуться до влади за компенсацією за підтоплені будинки. Бо страховки ж нема ! А тут треба чекати на другий виток корупційних діянь ! Поки є такі - роботи у Феміди море !
Петро до МІ № Показати IP 27 Лютого 2021 21:34
Навпроти парку засипані меліоративні канави, а русло Стиру захаращене завалами дерев.. Колись воно мало статись, чи забулись паводки 70-х років коли Рованці "пливли" по морю? З тодішньої "Леніна" добре було всім видно. (а 100метрову берегову охоронну зону ніхто не відміняв)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus