USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Підсумки футбольного року на Волині: переформатування змагань, жіночий футбол та кіберфутбол

20 Березня 2021 10:59
В Асоціації футболу Волині підбили підсумки попереднього сезону, а також оголосили плани найближчого майбутнього. Тепер на Волині планують звернути увагу на жіночий футбол та кіберфутбол, також у планах – переформатування районних змагань згідно з перерозподілом на об’єднані територіальні громади.

Звітна конференція Асоціації футболу Волині мала відбутися ще в грудні минулого року, однак тоді через карантинні обмеження її перенесли на березень. Тож перед футбольною громадою керівництво волинського футболу звітувалося уже навесні. Рік був нелегким, однак усі волинські футбольні змагання навіть попри тривалу паузу в десять місяців вдалося завершити до кінця року. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Голова Асоціації футболу Волині Віталій Кварцяний повідомив, що майже всі завдання виконані, які ставили перед командами та волинською громадськістю: «Футбольні люди та вболівальники працювали разом, не зважаючи на труднощі, в яких опинилася наша область».

Разом з тим у Асоціації футболу Волині збираються приєднатися до загальноукраїнської тенденції. Тепер до традиційних змагань особливу увагу звернуть на жіночий футбол та кіберфутбол, які набирають все більшого розмаху як в Україні, так і в усьому світі.

«Це є відокремлені підрозділи, необов’язково мати юридичний статус. Ці підрозділи очолюють фахівці, які цим займаються. На засіданні керівництва Української асоціації футболу було сказано, що жіночий футбол в пріоритеті. Українська асоціація електронного футболу також набирає обертів. Ми не повинні пасти задніх, а маємо розвиватися, оскільки це піде на користь футболу на Волині», – наголосив заступник голови Асоціації футболу Волині Василь Кохановський.
Серед президії конференції також був легендарний колишній футболіст київського «Динамо» та ектренер луцької «Волині», а нині перший віце-президент УАФ Анатолій Дем’яненко, директор юридичного департаменту УАФ Ігор Грищенко, а також волинські чиновники та спортивні функціонери. Дуже важливим було питання реформи децентралізації та її впливу на футбол. Уже найближчим часом разом із юридичним департаментом Української асоціації футболу на Волині збираються ухвалити оптимальні рішення щодо переформатування районних змагань згідно з перерозподілом на територіальні громади.

«Стосовно питання реорганізації діяльності в районах асоціацій футболу, то ми побудуємо цю систему, враховуючи кількість територіальних громад. Літом спробуємо це презентувати, щоб на наступній конференції цей формат був затверджений», – повідомив Ігор Грищенко.

Наприкінці конференції почесні відзнаки від Української асоціації футболу отримали волинські футбольні активісти, а також за успіхи у обласних змаганнях нагородили команди «Вотранс», «ЛСТМ» та «Шацьке УДЛГ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 20 Березня 2021 11:48
Якесь молодіжне крило федерації зібралось.)Не виженеш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus