USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

Підручники для НУШ: волинські школи отримали понад 232 тис. книжок

16 Жовтня 2023 20:40
Попри війну та обмежене фінансування, в Україні продовжують друкувати підручники для школярів. Йдеться про п’ятий і шостий класи, що навчаються за новими навчальними програмами.

Про те, яка ситуація із забезпеченням підручниками на Волині розповів начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, інформує пресслужба ОВА.

Зі слів Погуляйка, навчальні заклади області отримали 166 819 підручників для учнів 6-го класу. Значно нижчі показники із підручниками для 5-го класу: їх отримали трохи більше 66 тисяч.

Проте у вересні уряд ініціював внесення змін до Держбюджету й додатково виділив 572 мільйони гривень на додрук підручників, яких не вистачає. Тому зараз Міністерство освіти і науки України активно укладає договори з видавництвами. Окрім того, завдяки фінансуванню донорів ЄС додатково надрукують ще підручники.

«Тож очікуємо, що вже в грудні нові підручники будуть в школах області», – додав Юрій Погуляйко.

До слова, доставку книжок здійснює ДП «Волинське підприємство по торгівлі та постачанню Міністерства освіти України» відповідно до замовлень закладів загальної середньої освіти області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus