USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Підробила підпис: після смерті мами ритуальна служба видурила в ківерчанки гроші

28 Лютого 2023 08:08
У Ківерцях – черговий скандал із власницею бюро, що надає ритуальні послуги. Пенсіонерка попросила підприємицю допомогти з виготовленням довідки про смерть матері. Однак та обманула її: підробила підпис і забрала допомогу на поховання.

Минуло майже три тижні, як Тамара Троянова поховала матір. Це для неї не стало несподіванкою, адже лікарі радили готуватися до найгіршого. Неприємним сюрпризом стало те, що безплатну довідку про смерть, як виявилося, взяти непросто, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Я знаю, що коли похорон, то поліція має приїхати і дати довідку, щоб я з тією довідкою йшла в лікарню до лікаря і він дав заключення», – каже жінка.

Отримати довідку їй порадили в Ніни Павлішиної – місцевої підприємиці, що надає ритуальні послуги. Саме до неї Тамара звернулася із єдиним проханням – отримати свідоцтво про смерть. Для цього надала оригінали документів, зокрема мамин і свій паспорти.

«Я п’ять разів питала, скільки коштує довідка. Вона мені не сказала», – пригадує Тамара.

Маму жінка поховала наступного дня після її смерті. Без довідки. Бо ні її, ні власні документи пенсіонерка забрати не могла ще тиждень. Ніна Павлішина то не виходила на зв’язок, то відкладала все «на завтра».

Документи пенсіонерка врешті забрала, коли вчергове прийшла до ритуального бюро Павлішиної. На столі на неї чекала довідка, а разом із нею – гроші. Що це за гроші, Тамара спершу не зрозуміла.

«Вона без мого відома пішла в Пенсійний фонд і отримала мої гроші похоронні, підробила підпис», – каже ківерчанка.

Відповідно до законодавства, у разі смерті пенсіонера виплачують грошову допомогу на поховання в розмірі двох пенсій. У цьому випадку йдеться про шість тисяч гривень. Щоправда, на столі лежало менше – чотири з половиною.

«Відмінусовано півтори тисячі. Довідка – півтори тисячі! Я ошоломіла», – наголошує пенсіонерка.

Тамара досі не може оговтатися. Каже: коли в її сім’ю прийшло горе, чужа людина вирішила на цьому нажитися.

«Як це так, що нічого не бравши, ніякого договору не складавши, піти в Пенсійний фонд, підробити мій підпис і без мого відома отримати ці гроші? І щоб довідка коштувала півтори тисячі?»

У бюро ритуальних послуг, про яке розповідає Тамара Троянова, журналістам не зраділи.
До скандалів із цим ритуальним бюро звикли. Це вже не перший, у який потрапляє Ніна Павлішина.

Випадкова перехожа, місцева жителька, назвала підприємицю аферисткою: мовляв, монополізувала цей бізнес у Ківерцях і з Пенсійним фондом домовилася.

Справді, чому похоронну допомогу віддали не доньці померлої, а чужій людині? У відділі обслуговування громадян управління Пенсійного фонду кажуть: право отримати гроші мають насамперед родичі, але Ніна Павлішина також.

«Це людина, яка отримує в нас похоронні допомоги, але для тих людей, яким вона проводить поховання. Вона складає договір із родичами. Це обов’язково. Ті підписуються. Ритуал поховання проводять. Тоді вона приходить до нас», – пояснює заступниця керівника відділу обслуговування громадян Людмила Лебідь.

Чи є такий договір із родичами померлих, звісно, перевіряють. Людмила Лебідь дивиться в базі й каже: була така угода в Ніни Павлішиної і з Тамарою Трояновою. Щоправда, сама пенсіонерка це категорично заперечує. Похорон організовувала самотужки, із підприємицею нічого не підписувала, та й півтори тисячі гривень віддавати за довідку не планувала.

«Якби вона відразу сказала, скільки довідка коштує, то я до неї не пішла б», – звертає увагу Тамара.

Із Ніною Павлішиною журналістам згодом вдалося сконтактувати телефоном.

«Людина до мене звернулася. Те, що вона просила, я їй все зробила. Гарного дня. До побачення», – сказала вона і розірвала розмову.

Тамарі Трояновій, яка переконує, що підприємиця обманула її та забрала гроші, радять звернутися до поліції. Обіцяє: так і зробить.

Читати ще: Скандал у «приватному» морзі на Волині: головному лікарю, який віддав приміщення в оренду, оголосять догану

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Ківерцях рідні померлої від COVID-19 жінки разом із медперсоналом більше години «чергували» біля дверей моргу разом із тілом покійної, бо ключ від приміщення був у місцевої власниці ритуального агентства Ніни Павлішиної, суборендарки приміщення. У неї там був магазин, де продавали ритуальну атрибутику.

Наприкінці 2020 року з неприємним «сюрпризом» зіткнувся конкурент Павлішиної Віктор Матвійчук. У його ритуальному автобусі невідомі особи заблокували будівельною піною вікна та двері. У причетності до вандалізму він запідозрив свою конкурентку Ніну Павлішину. Мовляв, у такий спосіб вона хотіла усунути конкурентів і монополізувати похоронний бізнес у Ківерцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Макс Показати IP 28 Лютого 2023 08:43
Яка країна, такі й похорон....
Ківерчанка Показати IP 28 Лютого 2023 11:13
Павлішина, то ще та аферистка. Дурить людей, як хоче. Місяць тому не могли забрати родича з ківерцівського моргу, а вона тільки і видзвонювала, щоб в неї взяли труну то документи зробить і тіло видасть. Таку святу з себе строїть. Була "віруючою" то і звідти вигнали, бо зрозуміли яка вона є.
Так Показати IP 28 Лютого 2023 13:06
Пенсійний фонд тоже за зад взяти
Сокол С. Показати IP 28 Лютого 2023 14:36
Коли роблять бізнес на горі, під час війни. Це найнижчий рівень розвитку.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2023 15:58
Яка база договорів з Павлішиною може бути у Пенсійному фонді? Щось там не чисто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus