USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Підприємливі діти 2024»: у Луцьку провели гала-вечір третього сезону міжнародного проєкту

30 Травня 2024 21:01
У Палаці учнівської молоді відбувся гала-вечір третього сезону міжнародного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін», який діє в межах «Програми підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки». Під час заходу вручили сертифікати, відзнаки та подарунки учасникам, співорганізаторам та бізнес-партнерам проєкту.

Про це інформує Луцька міська рада.

«Підприємливі діти: Луцьк – Люблін» – це спільна ініціатива муніципалітетів міст Луцька та Любліна, а також Університету імені Марі Кюрі-Склодовської, Волинського національного університету імені Лесі Українки та громадської організації «Ефект дитини». У 2024 році Луцьк реалізовує його вже втретє, і втретє гала-вечір став святом підприємливості, креативності та успішності дітей.
Читати ще: Проєкт «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» відзначили за найкращу практику співпраці суспільства, бізнесу та влади

Цього року в проєкті брали участь 70 школярів, 45 вихованців садочків, 21 студент-наставник, 10 потужних бізнесів, одна банківська установа, а також десятки осіб в командах співорганізаторів проєкту. Захід «Підприємливі діти-2024» об’єднав учасників віком від 5 до 10 років – креативних, сміливих, творчих.
У цьому сезоні в проєкт учасників уперше відбирали на конкурсній основі. В результаті реалізації своїх бізнес-ідей вони створили власні фірми, розробили логотипи, бізнес-плани і макети своїх фірм, які було презентовано на сцені Палацу учнівської молоді.
Читати ще: «Підприємливі діти» з Волині виготовляють сувенірну продукцію та намагаються заробити перші власні кошти

Так, Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №29 компенсувального типу представив бізнес-ідею «Майстерня виробів ручної роботи з використанням трав та натуральних чаїв «Шафарня». Жидичинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) – фірму з виготовлення екоторбинок з логотипом «Жидичин.екоторба».
Читати ще: У луцькому ліцеї відбулося неймовірне «Шоу талантів» підприємливих дітей

Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 розробила бізнес-план «Реалізація сувенірної продукції (шоперів), виготовленої дітьми». Луцька гімназія №17 створила проєкт з виготовлення екологічно чистих свічок під назвою «Світло у темряві». Луцький ліцей №26 презентував комерційну театральну програму «Театр «Кіндер».
На гала-вечір завітали бізнес-партнери проєкту «Підприємливі діти: Луцьк- Люблін»: представники ПрАТ «ВГП» («Рута»), ПрАТ «Едельвіка», студії квітів та декору «With Love», ТОВ «Гранд Персона» (піцерія «Фелічіта»), філії АТ «Укрексімбанк» у місті Луцьку, кулінарної школи «Cookery school by Vlad Finkevych» та дитячої кімнати «Ферма», КП «Центр розвитку туризму» (музейний простір «Окольний замок»), творчої студії Наталії Журавльової (дитяча театральна студія). Для майстра гончарної справи Анатолія Філозофа, який зараз служить у лавах ЗСУ, учасники гала-вечора записали відеопривітання.
Читати ще: У Луцьку підприємливі школярі презентували свої уміння та захоплення на «Шоу талантів»

Усіх причетних до реалізації проєкту привітала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона не приховувала своїх емоцій від радісної атмосфери в залі, яку створили діти, і щиро подякувала співорганізаторам, бізнес-партнерам та учасникам проєкту за його успішне втілення.
«Цей проєкт формує у дітей не лише вміння заробляти кошти, а й любов до нашої неньки-України. Він також формує розуміння того, що у найтяжчі часи ті, хто зі зброєю в руках відстоює наше майбутнє, потребують нашої підтримки», – сказала Ірина Чебелюк.
Під час проєкту діти навчалися, брали участь у майстеркласах, талант-шоу, відвідали найвідоміші виробництва та заробляли перші власні кошти. У 2024 році сума заробленого склала понад 99 тисяч гривень. Згідно з умовами проєкту, ці кошти діти мають витратити суто на себе, провести спільно дозвілля за власно зароблені кошти.
Водночас діти у проєкті вивчили тему «Корпоративної соціальної відповідальності бізнесу» і вирішили теж бути сучасними відповідальними підприємцями та передати частину коштів – 14700 гивень – на потреби Збройних сил України, а саме підрозділу, в якому проходить військову службу майстер гончарної справи, народний умілець та постійний бізнес-партнер проєкту Анатолій Філозоф.
Власне, ця зустріч підприємливих дітей із захисником України на сцені Палацу учнівської молоді стала найщемнішим моментом та кульмінацією заходу: діти були горді собою, а дорослі не могли стримати сліз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus