USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Підпали військкоматів у Росії: британська розвідка пояснила, для чого це роблять

28 Січня 2024 21:55
Збільшення кількості нападів на військкомати й подібні установи на території Росії може свідчити про недовіру до обіцянки президента Володимира Путіна не проводити нову хвилю мобілізації.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Від початку повномасштабного вторгнення до України на території РФ сталося 220 нападів на військкомати. Інша статистика від «Медіазони» говорить про 113 нападів від 26 липня 2023 року.

Британська розвідка зазначає, що загалом ці статистичні дані свідчать про подвоєння кількості підпалів комісаріатів за останні пів року.

Водночас директор служби зовнішньої розвідки (СВР) Росії Сергій Наришкін звинувачує винних у підпалах в тому, що вони діють за вказівкою західних чиновників. Однак, на думку експертів, збільшення нападів є дуже ймовірним через посилення почуття незадоволення війною серед російського населення, особливо тих, хто буде мобілізований у разі оголошення другої хвилі мобілізації.

Читати ще: Путін планує продовжувати війну до 2028 року, – ЗМІ

«Нова мобілізація буде суперечити обіцянці Путіна від 14 грудня 2023 року про те, що нової хвилі не буде, – атаки з високою ймовірністю свідчать про брак довіри до цих обіцянок», – зазначають розвідники.

Від 29 липня до 2 серпня 2023 року на території РФ підпалили одразу 30 військкоматів.

Більшість паліїв – пенсіонери чи люди у віці. Найстаршій з них 82 роки: жінка прийшла до будівлі військкомату Красноармійського району Волгограда з «коктейлем Молотова» в руках.

У кількох випадках військкомати підпалювали студенти та навіть неповнолітні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 28 Січня 2024 23:28
Британська розвiдка-британськi вченi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus