USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

Підпалював авто й готував замах на офіцера: у Києві затримали агента російських спецслужб

Сьогодні 13:30
Служба безпеки України та Національна поліція затримали агента спецслужб РФ, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, ворог спочатку дав йому два «тестові випробування» – підпалити авто українських захисників. Про це повідомляють в СБУ.

Після цього фігурант отримав нове доручення: встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах.

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу «цілі» і ще не встиг встановити камеру.
Читати ще: В Одесі затримали шістьох поплічників ФСБ, які підпалювали військові авто

Фігурантом виявився 20-річний киянин.

Під час обшуків у нього вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто, та мобільний телефон з доказами злочинів.
На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP Сьогодні 13:39
А переписка в сохраненных была с пометкой для сбу?
Анонім Показати IP Сьогодні 15:11
ох и пидарунки з рациею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus