USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Підозрюють в розтраті $57 млн: керівника зернової держкорпорації затримали при спробі втечі з України

13 Серпня 2021 21:57
Вранці 13 серпня у столичному аеропорту «Жуляни» затримали підозрюваного в привласненні грошей керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України Андрія Власенка. Він намагався втекти від слідства.

Про це повідомили в Нацполіції України.

Власенка підозрюють у привласненні великої суми грошей, а також розтраті і зловживанням службовим становищем. Сума завданих його діями шкоди попередньо оцінюється в 57 мільйонів доларів.

Керівник корпорації намагався уникнути відповідальності – для цього він спробував виїхати з України. Однак правоохоронці його затримали. Разом з ним був затриманий його спільник.
Андрій Власенко
Андрій Власенко
Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції вже повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі з ними проводяться слідчі дії.

Готуються клопотання в суд для обрання обом підозрюваним запобіжних заходів.
Раніше слідчі Нацполіції встановили, що службові особи ДПЗКУ вчинили розтрату майна корпорації шляхом проведення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без здійснення попередньої оплати. Сума збитків, завдана держкомпанії, – понад 57 млн доларів.

11 листопада 2020 року Кабінет міністрів призначив на посаду в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який раніше був звільнений з посади голови «Укрліктрави» через неефективність і погані фінансові результати.

Цю подію прокоментував телеграм-канал «Політика Країни».

«У Борисполі сьогодні затримали главу Державної продовольчо-зернової корпорації України Андрія Власенка.

Він – рудимент тих часів, коли позиції Зеленського в Раді були настільки слабкими, що він змушений був роздавати посади за потрібні голосування. Близький до Юлії Тимошенко Андрій Власенко був призначений в кінці 2020 року в обмін на голосування «Батьківщині» за бюджет. Але відтоді ситуація в Раді змінилася.

Зеленський батогом і пряником домігся покори у власній фракції і голоси на стороні вже не сильно потрібні. Особливо голоси Тимошенко з її апетитами.

А тому й прийшов час прибрати з грошово-зернових потоків її людей, щоб поставити своїх», – пише «Політика Країни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 14 Серпня 2021 11:20
Расскулачивать сволочей пора! 1% населения земного шара владеет 99% богатств!
ав до я Показати IP 14 Серпня 2021 15:46
В Украіні з епохою бідності та корупцію покінчено. олігрхам загрожує закон -зе з усім розібрався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus