USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Під ТЦК в Одесі сталася масова бійка працівників та медиків: бригаду, що прибула на виклик, зачинили у військкоматі

11 Червня 2024 17:29
В Одесі спалахнув черговий скандал через дії військкомів. Так, 11 червня медиків швидкої допомоги утримували у ТЦК – їхні колеги влаштували біля будівлі акцію протесту.

Про це пише видання «Думська».

За даними ЗМІ, бригада медиків швидкої допомоги прибула на виклик до ТЦК Київського району Одеси. Проте після прибуття бригаду примусово утримували всередині військові, які нібито хотіли мобілізувати їх до армії.

Як повідомив кореспондент видання, через кілька годин фельдшерів випустили з військкомату завдяки зусиллям їхніх колег, які з’їхалися із включеними сиренами та влаштували акцію протесту.
Проте біля військкомату Одеси у цей час сталося кілька сутичок між медиками та представниками ТЦК, на кадрах також видно декількох людей у цивільному, які також брали участь в бійці.

Читати ще: У Житомирській області понад сто людей мітингують під ТЦК після смерті військовозобов'язаного

Один із фельдшерів розповів «Думській», що вважає інцидент у ТЦК своєрідною реакцією військкомів на спроби медиків отримати бронь від мобілізації.

Відомо, що працівники екстреної швидкої допомоги в Одесі вже багато місяців намагалися домогтися якоїсь ясності у питанні того – чи підпадають вони під мобілізацію, чи ні.

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію, кілька одеських фельдшерів на прохання керівництва пішли до військкоматів оновлювати дані, але отримали повістки та були мобілізовані до ЗСУ.

Це, на думку медиків, вкрай несправедливо з огляду на те, що поліцейські, рятувальники, енергетики отримали бронювання.

Керівництво одеської швидкої допомоги стверджує, що подавало списки своїх співробітників до ТЦК для забезпечення бронювання від мобілізації. Проте їх нібито вертали назад.

Читати ще: Енергетики, поліцейські та рятувальники: у Раді розповіли про нюанси у нових правилах бронювання

В Одеському ТЦК вже відреагували на подію та зазначили, що розбираються у ситуації разом з правоохоронцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
пан Показати IP 11 Червня 2024 17:46
от же ті одеські ТеЦеКуни, таки вони всі там невгомонні, гарячі, шустрі
дідо Показати IP 11 Червня 2024 17:49
зате прикольно...влада розпалює ненависть між громадянами..беззаконня не припиняється..
??? Показати IP 11 Червня 2024 18:00
Із логіки подій закінчиться все тим, що ТЦК закриє якогось Подоляка з Єрмаком, чи не так?
232 Показати IP 11 Червня 2024 18:18
Якийсь лютий треш! Невже очільники держави не бачать, що питання проведення мобілізації повинне отримати чіткий алгоритм. Щоб усі суб'єкти - і вйськкоми і військовозобов'язані знали, що їм дозволено, а що заборонено. Спочатку очільників всіх обласних ТЦК одним махом Президент звільнив, прирівнявши їх до одеського хабарника, і в такий спосіб давши карт-бланш населенню на цькування ТЦК-ашників. А коли цей процес набув небачених розмірів і, при цьому, від останніх вимагається забезпечити комплектацію ЗСУ без наділення їх конкретними законними можливостями примусу, всі вищі очільники сором'язливо стоять осторонь, роблячи вигляд, що проблеми не існує.
Золдат Показати IP 11 Червня 2024 19:16
Там ніби наш ОХРІМЕНКО воєнком обласний
Рабство Показати IP 12 Червня 2024 15:40
Бронюванням можна лише підтерти срраку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus