USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Під Луцьком відкрили пам’ятний знак чотирьом Героя УПА

25 Серпня 2017 12:53
У День Незалежності, 24 серпня, в селі Полонка Луцького району відкрили пам’ятний знак воякам УПА, загиблим у боях з російськими окупантами.

Про це повідомляє «Волинська правда».
Пам’ятний знак Героям УПА, які загинули від рук російських окупантів, споруджено зусиллями місцевої громади. Він встановлений неподалік повстанської криївки, на місці останнього бою повстанців з кремлівськими енкаведистами 26 травня 1945 року.

На пам’ятній стелі загиблим героям значиться чотири прізвища: Дмитро Мельник (псевдо «Коваль»), Денис Семенюк (псевдо «Ярина»), Микола Щегельський (псевдо «Дніпро») та Дмитро Щегельський (чотовий боївки СБ «Коваля»).

Освячення пам’ятного знаку здійснили священики УПЦ Київського патріархату на чолі з благочинним Луцького району отцем Володимиром. У заході узяли участь представники місцевої та районної влад, Українського козацтва, громадські активісти. З історичною довідкою про боротьбу та звитягу місцевих осередків ОУН та УПА присутніх ознайомив місцевий історик і краєзнавець, директор Гіркополківської ЗОШ Василь Мацялко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 25 Серпня 2017 19:31
"...пам’ятний знак воякам УПА, загиблим у боях з російськими окупантами". по-перше, з радянськими правильно якщо на те пішло. по-друге, ви впевнені, що в лавах НКВД не було українців?
скептик до Андрій Показати IP 27 Серпня 2017 11:32
йдеться про НКВД, як злочинну організацію, яка займалась терором, насильствами і вбивством і діяла під керівництвом КПSS - такої ж злочинної банди.
Можливо Показати IP 25 Серпня 2017 22:44
ОБГ а не ОВГ. Мабуть у травні 1944 року советам було не до УПА ,тоді лінія радянсько -німецького фронту була недалеко від Луцка. Кому вона тоді потрібна була та УПА, щось не сходиться.
скептик до Можливо Показати IP 27 Серпня 2017 11:35
ти просто не знаєш історії або читав у мааацковських методичках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus