USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Під Кабміном студенти Могилянки вимагають відставки міністра освіти Шкарлета

4 Лютого 2022 10:26
Під будівлею Кабінету Міністрів проходить акція «Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!», на якій студенти вимагають відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Участь у заході беруть близько 100 осіб, передає Укрінформ.

«МОН перевищило свої повноваження, тому що вони не мають права визнавати чи не визнавати результати виборів. Вчора на нараді з Прем’єр-міністром вирішувалася ця проблема і він дав вказівку скасувати наказ про призначення нових виборів. Але студенти свій захід не скасували, вони оголосили страйк допоки зі мною не буде підписаний контракт», – заявив під час акції переможець виборів на посаду президента НаУКМА Сергій Квіт.

Читати ще: Голова Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти у січні отримав понад 14,7 млн грн зарплатні

Учасники акції тримають у руках плакати з написами «Чорта геть!», «Освітою не торгують» та «МОНстра геть». Також вони вигукують «Шкарлета геть!».

Окрім відставки Шкарлета та підписання контракту з обраним президентом НаУКМА студенти вимагають автономію українських університетів.

На місці подій працює поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

Як повідомлялося, 1 лютого Сергій Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Однак вже 3 лютого МОН скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 4 Лютого 2022 10:59
Студенти вийшли з протестами - чекай на Майдан: українська народна прикмета
888 Показати IP 4 Лютого 2022 11:08
Сьогодні Шкарлет - завтра Шмигаль, після завтра Верховна рада
Ха Показати IP 4 Лютого 2022 11:14
Знову використання студентів, людина заради грошей бореться за посаду. А наївні студенти заради того щоб прогуляти пари офіційно, ідуть на акцію. Половина з них навіть не знають заради чого їх туди "заставили" прийти
Я Показати IP 4 Лютого 2022 11:52
за студентів. Міністру-злодію не місце в освіті. Не місце особі, яка на посаду ректора хоче провести щось зелене
Магістриня Показати IP 4 Лютого 2022 13:37
Пора взагалі закрити цю шарашку, де штампують нацюків.
Лучанка до Магістриня Показати IP 4 Лютого 2022 15:27
Дрянь прокацапська, здрисни !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus