USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

«Під градусом» збив пенсіонерку і втік: як покарали винуватця ДТП у Луцьку

13 Липня 2024 21:38
Покарання отримав волинянин, який у Луцьку п’яним збив пенсіонерку та втік з місця ДТП. Він відсидить 1,5 року та п’ять років не зможе керувати транспортними засобами.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент трапився в обід 28 серпня 2023 року на вулиці Домни Гордіюк. Водій Renault Леонід Ш. збив на нерегульованому пішохідному переході 72-річну жінку, після чого залишив місце пригоди. Згодом з’ясувалося, що керманич був у стані алкогольного сп’яніння.

Читати ще: Постраждали чотири автомобілі: у Луцьку за ДТП судили пенсіонера

Внаслідок наїзду пенсіонерка отримала закритий перелом лівого передпліччя зі зміщенням, що належить до тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся. Як зазначив, орієнтовно пів літра горілки вживав напередодні, тобто в ніч на 28 серпня. Водій пояснив: втік з місця пригоди, бо злякався скоєного, а після ДТП знову випив 250 грамів спиртного. Потерпілій відшкодував 10 тисяч гривень.

Травмована жінка просила Феміду стягнути з винуватця моральну шкоду, наполягала на суворому покаранні.

Читати ще: Адвокат порадив дати п’ять тисяч: судили луцького підприємця, який збив дівчину на пішохідному переході

Суд визнав Леоніда Ш. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286-1 ч. 1 КК України. Йому призначили півтора року позбавлення волі та позбавили водійських прав на пʼять років. Також він заплатить потерпілій 80 000 гривень за правову допомогу та моральну шкоду.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus