USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Під час візиту депутата від «Слуги народу» на Рівненщину трапились сутички: від вибуху постраждав головний коп області

24 Червня 2020 08:30
У місті Березне 23 червня представники партії «Національний корпус» вимагали зустрічі із нардепом-мажоритарником від «Слуги народу» Сергієм Литвиненком. Від останнього хотіли почути пояснення щодо законопроєкту про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Публічний порядок охороняла поліція, а коли нардеп покинув місце зустрічі – стались сутички й було чути кілька пострілів.

Також на відео видно, що поліція затримала кількох людей, повідомляє Суспільне.

«Присутні близько сотні осіб. Поліція забезпечує охорону публічної безпеки й порядку. Станом на 15-ту повідомлень про порушення не було», – розповідала Суспільному речниця правоохоронців Марія Юстицька.

Фрагмент трансляції оприлюднив учасник АТО з Березного Андрій Усач.
Керівник обласного осередку «Національного корпусу» Ігор Сухий підтвердив, що участь в акції беруть їхні представники, є також ветерани бойових дій і місцеві жителі.

«Хочемо, аби нардеп Литвиненко вийшов до нас і пояснив тези, озвучені ним на брифінгу стосовно легалізації ЛНР/ДНР. Ми приїхали в Березне саме через це, з приїздом іншого нардепа Киви (Ілля Кива також був 23 червня у Березному, – ред.) це не пов’язано», – сказав Ігор Сухий.

Член фракції «Слуга народу» Сергій Литвиненко 5 червня на брифінгу в парламенті заявив, що Верховна Рада має розглянути законопроєкт про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб надати динаміку мінському процесу.
Дехто із місцевих жителів стверджує, що зустрічі з обранцем Сергієм Литвиненком заважають «невідомі молодики», які стоять на вході в будівлю.

Після цього стались сутички, у прямий ефір вийшов представник «Нацкорпусу». На його відео чути кілька пострілів. Що стало причиною – поки невідомо.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!
Згодом було чути і вибухи.

На наступному фрагменті видно, що затримали представника «Національного корпусу» Ігоря Сухого.
О 16:15 у пресслужбі поліції повідомили, що під час подій у Березному немає травмованих.

Дещо згодом представник «Нацкорпусу» Дмитро Зварич пояснив, що спровокували конфлікт буцімто немісцеві «тітушки».

«Почали бігти, розривати ряди поліції, травити нас газом, бити. Ми почали захищатися. Поліція включилася, почалися масові затримання. Поліція навела порядок, зробили їм коридор, щоб виїхати з міста. Коли виїжджали – з однієї автівки на київських номерах кинули петарду, яка взірвалася. Поліція подумала, що це ми і кинулася шеренгою бити всіх наших».

Головний коп Рівненщини Сергій Мерчук упав після вибуху піротехнічного пристрою у Березному. Він хотів відбити подалі від людей те, що викинули із машини невідомі. Момент інциденту зняла очевидиця.

Керівника патрульної поліції області доправили у лікарню для обстеження.
Загалом під час заворушень у Березному, які стались під час приїзду туди нардепа від «Слуги народу» Сергія Литвиненка, затримали п’ятнадцятьох осіб, повідомили у пресслужбі правоохоронців. За фактами хуліганства та травмування поліцейського поліція відкрила провадження.

У нардепа Литвиненка прокоментували інцидент на Рівненщині й назвали це «провокацією радикалів».

Нагадаємо, перед новим роком у Парижі президент Зеленський підтверджував, що закон «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» існує як тимчасовий, однак вічно так тривати не може.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 24 Червня 2020 08:49
Ото вибрали "слуг народу" тільки якого народу незрозуміло.
Народна прокуратура Показати IP 24 Червня 2020 12:52
Представники вищих органів влади своїим толерантним ставленням до знахабнілих останнім часом проросійських сил (Опоблок, партія Шарія), провокують гнів українців. Це дуже немудра політика! Шкода, звичайно, Сергія Мерчука, але зараз він на собі відчув те, що сам робив на Майдані з іншими правоохоронцями
Бульба Показати IP 24 Червня 2020 19:27
Стиль януковича!! Політики ховаються за поліцейськими!!! Хочеться багато написати!!! Але Ви і самі бачите!! Треба міняти країну!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus