USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

П’яний за кермом і 1,5 тисячі хабара патрульним: лучанина сплатить 17 000 грн штрафу

Сьогодні 15:25
Лучанин заплатить 17 тисяч гривень штрафу за керування авто нетверезим і спробу дати хабара патрульним.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Вдень 6 травня патрульні зупинили у Луцьку водія Валерія Х. з ознаками сп’яніння. Перебуваючи у службовому авто патрульних, чоловік дав капітану 500 гривень, аби на нього не складали протокол за порушення. Після того, як правоохоронець відмовився від грошей, водій погодився пройти тест на приладі «Драгер» на вміст алкоголю. Результат тесту показав, що останній перебував у стані алкогольного сп’яніння – 2,26 проміле, що в 11,3 раза перевищує допустиму дозу.

Читати ще: Конфіскували мотоцикл і на 5 років позбавили прав: водія покарали за «п’яну» ДТП у Луцькому районі

Після цього Валерій Х. підійшов до службового авто та знову поклав 500 гривень на капот. А потім, незважаючи на попередження патрульних про кримінальні відповідальність за дачу хабара, поклав ще 500 гривень у папку правоохоронців. Загалом чоловік надав патрульним 1500 гривень хабара.

Поліцейські на місце викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксували факт дачі неправомірної вигоди. Гроші вилучили.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та підтвердив усі обставини інциденту. Як додав, у вчиненому кається та просить суд суворо його не карати.

Читати ще: Втік з військової частини: п’яний волинянин погрожував дружині розправою та виганяв з дому

Відтак суд визнав чоловіка винним і оштрафував його на 17 тисяч гривень. А 1500 гривень хабара було конфісковано в дохід держави.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus