USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70

П’яний водій на Volkswagen влетів у «Славуту»: волинянин відсидить два роки за ДТП з постраждалими

23 Червня 2024 23:33
Два роки позбавлення волі отримав волинянин, який скоїв ДТП, будучи п’яним.

Відповідний вирок ухвалив Іваничівський районний суд.

Надвечір 28 вересня 2022 року Роман Ч. керував автомобілем Volkswagen Golf у стані алкогольного сп’яніння. Водій виїхав на зустрічну смугу руху в селищі Іваничі поблизу цукрового заводу, де зіткнувся автомобілем ЗАЗ «Славута».

Унаслідок аварії транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень. У водійки ЗАЗ діагностували травми хребта, грудної клітки та правої ноги, що належать середнього ступеня тяжкості. Ушкодження також отримав її цивільний чоловік, який був пасажиром.

Під час розгляду справи обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, попросив пробачення в потерпілої. Він пояснив, що зранку того дня випив близько літра пива, від чого не почувався п’яним. Упродовж дня автомобілем не користувався, але ввечері поїхав купувати підшипники. Натомість медична експертиза підтвердила вміст алкоголю в крові.

Подій зіткнення водій Volkswagen Golf не пам'ятав, бо частково втратив пам'ять через отримані в ДТП травми голови. Як зазначив, відвідував потерпілу та її чоловіка в лікарні, давав останньому 12 тисяч гривень на лікування.

Потерпіла ж заявила: не приймає вибачень, вважає їх нещирими. На її переконання, обвинувачений заслуговував позбавлення волі.

Читати ще: Справу про ДТП на Волині, яку спричинив п'яний водій, затягують, – постраждала

Як повідомила, у день ДТП вони з чоловіком їхали до батьків у Менчичі. Жінка була за кермом автомобіля, хоча тоді ще не мала посвідчення водія, а лише навчалася в автошколі. Перед переїздом помітила, як з мосту на великій швидкості з'їхав легковий автомобіль, який занесло на повороті. Потерпіла загальмувала, але інший водій все-таки в’їхав в її авто.

Після ДТП Роман Ч. приходив до неї в лікарню. Вони намагалися домовитись про компенсацію, але обвинувачений відшкодував лише 12 тисяч, а цього недостатньо. Жінка просила стягнути з керманича 1500 доларів за пошкоджене авто та понад 180 тисяч за моральну і матеріальну шкоди. Крім того, вимагала від волинянина грошей Іваничівська багатопрофільна лікарня за лікування потерпілої.

Читати ще: Збив жінку поза пішохідним переходом: луцький водій заплатить понад 210 тисяч компенсації

Про обвинуваченого відомо, що його раніше не притягували до кримінальної відповідальності, не працевлаштований, провадить волонтерську діяльність, має двох повнолітніх дітей.

Після вивчення всіх матеріалів суд визнав Романа Ч. винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України. Йому призначили два роки позбавлення волі та ще на три роки заборонили керувати транспортними засобами. Крім того, чоловік заплатить потерпілій 100 тисяч гривень моральної шкоди, Іваничівській лікарні – 37,4 тисячі, на користь держави – 14 тисяч.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus