USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Перший відомий випадок: самка крокодила завагітніла сама по собі

9 Червня 2023 00:49
У зоопарку Коста-Ріки стався перший випадок самозапліднення самки крокодила.

У самому факті самозапліднення нового нічого немає – таке трапляється серед птахів, рептилій і риб. Але випадок з крокодилом стався вперше, повідомляє УНІАН з посиланням на ВВС.

Як зазначили вчені, це може свідчити про те, що здатність до партеногенезу крокодили могли успадкувати від предків – динозаврів, які теж могли розмножуватися таким способом.

Науковці розповіли, що 18-річна самка крокодила відклала яйце у січні 2018 року в зоопарку Парк Рептиліана. Плід в яйці був повністю сформованим, але мертвим, тому так і не вилупився.

Самка потрапила в зоопарк в дворічному віці і її ніколи не показували самцям. Тому, знайшовши яйце, співробітники зоопарку повідомили про це в Політехнічний Університет Вірджинії у відділ, що спеціалізується на партеногенезі.

Згідно з аналізом вчених політеху, плід генетично майже повністю ідентичний матері, тобто з'явився без участі батька.

Вчені поки до кінця не з'ясували, чому деякі види тварин віддають перевагу партеногенезу. Згідно з однією з теорій, до нього вдаються ті види, яким починає загрожувати вимирання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus