USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Перший у світі препарат для росту зубів протестують на людях

4 Червня 2024 00:16
Перше у світі випробування на людях препарату для регенерації зубів розпочнуть з вересня по серпень 2025 року, щоб у 2030 році ці ліки стали комерційно доступними.

Про це повідомляє видання New Atlas.

Дослідження проходитиме в університетській лікарні Кіото в Японії з вересня по серпень 2025 року. У ньому братимуть участь 30 чоловіків віком від 30 до 64 років, у яких відсутній принаймні один моляр. Внутрішньовенне лікування буде перевірено на ефективність на зубних рядах людини після того, як вдалося успішно виростити нові зуби на моделях тхорів і мишей без значних побічних ефектів.

«Ми хочемо зробити щось, щоб допомогти тим, хто страждає від втрати або відсутності зубів. Незважаючи на те, що на сьогодні не було жодного лікування, яке б забезпечило постійний результат, ми вважаємо, що очікування людей щодо росту зубів високі», – сказав провідний дослідник Кацу Такахаші, керівник стоматології та хірургії порожнини рота в лікарні Кітано.

Читати ще: Поганий стан порожнини рота збільшує ризик ускладнень при COVID-19. Дослідження

Молекулярний біолог і стоматолог Такахаші працює над регенерацією зубів з 2005 року і сподівається, що це лікування буде не тільки для вроджених стоматологічних захворювань, але і для всіх, хто втратив зуби в будь-якому віці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus