USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

Перший приватний запит: полька звернулася до Зеленського щодо ексгумації загиблих під час Волинської трагедії

Сьогодні 09:48
Президентка Товариства польсько-українського примирення Кароліна Романовська офіційно звернулася до Володимира Зеленського та Українського інституту національної пам'яті з проханням ексгумувати 18 людей, які загинули під час Волинської трагедії. Це перший такий приватний запит до України.

Про це повідомляє Onet.

«Польський уряд та Інститут національної пам’яті Польщі неодноразово подавали такі запити (до українських органів влади, – ред.), пробували і щоразу отримували відмову. Наскільки мені відомо, це один з перших запитів такого типу від приватної особи», – зазначила Романовська.

Жінка звернулася із запитом про можливість ексгумації 18-ти осіб, зокрема і членів її родини, які загинули в селі Угли, розташованого нині у Рівненській області.

Читати ще: Волинське питання: Туск заявив, що без розв'язання історичних проблем з Польщею Україна не увійде до ЄС

З 2020 року Варшава вже девʼять разів подавала запити до української сторони щодо проведення ексгумацій польських жертв, але щоразу отримувала відмову.

Тема Волинської трагедії є однією з найсуперечливіших в українсько-польських відносинах. Погляди Києва і Варшави на причини, відповідальність і кількість жертв з обох сторін відрізняються.

Польська сторона наполягає, що виключну відповідальність за злочини, скоєні в 1943-1945 роках на Волині, несе українська сторона. Натомість українська сторона наголошує, що відповідальність несуть обидві сторони.

Читати ще: Знову згадали Волинську трагедію. Частина польських політиків накинулися на Кулебу через його слова про операцію «Вісла»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хз Показати IP Сьогодні 10:09
та ексгумуйте і не морочте голову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus