USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Перші танки Abrams прибули в Україну, – NYT

25 Вересня 2023 16:30
Перші американські танки Abrams прибули в Україну на кілька місяців раніше, ніж очікували.

Про це газеті The New York Times повідомили двоє чиновників зі сфери оборони США, пише Бабель.

За їхніми даними, танки вирушили в Україну у суботу, 23 вересня. Усього Сполучені Штати обіцяли надіслати 31 танк. Скільки машин у першій партії, не уточнюють.

Про поставку Abrams офіційно не оголошували, тому американські чиновники говорили з журналістами на умовах анонімності. Українські посадовці відмовилися від коментарів.

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив, що танки уже в Україні.

«Абрамси» вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання», – зазначав глава держави.

Минулого тижня президент США Джо Байден і очільник Пентагону Ллойд Остін прогнозували, що танки доставлять протягом кількох днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus