USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Перші на полі бою та у спорті: в Луцьку змагаються воїни-спортсмени. Фоторепортаж

26 Вересня 2024 08:43
25 вересня у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні стартували змагання з плавання серед військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ. Вже традиційно допомогу в організації та проведенні заходу, який об’єднав солдатів і офіцерів з різних куточків західної України, здійснив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Урочисте відкриття регіональних змагань із плавання серед військових частин повітряного командування «Захід» Повітряних сил ЗСУ зібрало вісім команд, керівників ліцею, представників влади, меценатів. Власне, такі змагання відбуваються у залах навчального закладу не вперше.

Спортсмени з різних куточків України високо оцінюють спортивну інфраструктуру ліцею, яка фактично інтегрована у найбільший спорткомплекс області. Це дає змогу проводити та ефективно готуватися до турнірів різного рівня.
Відкриття змагань розпочалося з церемонії підняття Державного Прапора України. Почесне право на це отримав представник переможниці змагань 2023 року – команди військової частини А1349 міста Івано-Франківськ. За тим присутні хвилиною пам’яті вшанували усіх, хто віддав життя у боротьбі з агресором. Курсанти піднесли траурний вінок до Алеї пам’яті загиблих у російсько-українській війні.
«Сьогодні для кожного українця немає більш поважної людини як військовий. Усі ми низько вклоняємося вам за роботу, яку ви робите для нашої країни… Хочу, щоб враження від цих змагань, враження від нашого міста у вас лишилися найкращі. Вітаю вас з прийдешнім святом захисників і захисниць України. Хай Господь Бог дарує вам здоров’я!» – звернувся до спортсменів директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий.
Читати ще: Волинські прикордонники стали призерами змагань Kordon Race

«Дозвольте передати вам вітання від голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерини Шкльоди. Дуже радий вас усіх бачити. Хочу побажати перемоги найсильнішим. Слава Україні!» – привітав учасників змагань представник Фонду Тарас Осадовський.
Як підкреслив, підтримка у нинішні часи вкрай необхідна.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди намагається долучатися до спортивних та інших заходів. Особливо тих, які стосується допомоги військовим. Систематично допомагаємо їм, підтримуємо змагання за їхньою участю усім необхідним: інвентарем, нагородною атрибутикою, подарунками», – додав Тарас Осадовський.
Майстер спорту України з плавання, бронзовий призер чемпіонату Європи Максим Ткачук подякував військовим від імені усіх спортсменів. «Мені дуже приємно розділяти з вами цю урочисту подію. В стінах ліцею я проводив дуже багато часу, тренуючись перед чемпіонатами. Щиро дякую вам за усе, що ви робите для України».
Безпосередньо перед першим запливом головний арбітр Сергій Максимюк повідомив стартовий склад четвірки плавців, правила змагань та оголосив про початок розминки.
Загалом регламент турніру передбачає виступ восьми команд, які складаються з чоловіків та жінок. Запливи проходитимуть на дистанції: для чоловіків – 100 метрів, для жінок – 50 метрів.

Також на спортсменів чекає комбінована естафета – 25 метрів для жінок і 50 метрів для чоловіків. Сумарний підсумок результатів кожного спортсмена визначатиме місце, яке його команда займе у загальному заліку.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus