USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Пережила два голодомори та має 13 правнуків: довгожителька з Волині відзначила 96 років

16 Жовтня 2024 21:49
Сьогодні, 16 жовтня, довгожителька із Любитова Рудик Марія Максимівна відзначає 96-річчя. На долю жінки випало чимало випробувань, але цей день вона зустрічає із посмішкою.

Як повідомили у Колодяжненській громаді, родом Марія Рудик з Кіровоградщини – міста Світловодськ. Жінка пережила два голодомори, перший ще у дитинстві. Під час другого померли її батьки і чотири брати. Важко уявити, як пані Марія переживала таке горе.

З дитинства пані Марія мусила працювати: у 14 років у садочку, згодом на гончарні, як і її батьки, а також трудилася в колгоспі.

Читати ще: Має 10 праправнуків: на Волині довгожителька відзначила 108-річчя

На Донеччині, де працювала вантажницею, зустріла майбутнього чоловіка. Одружились і через деякий час переїхали на Волинь у село Любитів. Подружжя народило і виховали трьох дітей. Чоловік уже відійшов у засвіти.

На схилі літ розрадою жінки є її рідні: має вісім онуків, 13 правнуків, чотири праправнуки. Доглядає пані Марію одна із її доньок, з якою жінка і проживає.

Ще донедавна не лише у рідних іменинниця знаходила розраду, адже є талановитою художницею-самоучкою: до 94 років Марія Максимівна ще тримала у руках пензель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus