USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Перевищення вмісту кишкової палички зафіксували у 17% проб води з місць купання, – МОЗ

25 Липня 2024 20:29
Більше ніж 17% проб води з місць купання на річках та водоймах не відповідають санітарним нормам, там фіксується перевищення вмісту кишкової палички.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«В Україні триває моніторинг якості води у межах пляжних зон. Відбір проб води для подальшого лабораторного дослідження з водойм та річок у межах пляжів, незалежно від офіційного дозволу місцевої влади на купання чи заборону, фахівці центрів контролю та профілактики хвороб в областях проводять щотижня. Станом на 19 липня з відібраних 1 218 проб води з поверхневих водойм більше ніж 17 % не відповідали санітарним нормам, як і тижнем раніше», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Через кишкову паличку у луцьких водоймах купатися не можна. Що думають про заборону люди

Зазначається, що у воді зберігається перевищення рівня вмісту кишкової палички (за індексом ЛКП), викликане високою температурою повітря.

У МОЗ наголошують, що у разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота та діарея) та запалення сечовивідних шляхів і статевих органів та важчих захворювань.

Симптоми гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря: сухість у роті та горлі; підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою; переймоподібні болі в животі; незначне сечовипускання або його відсутність.

Читати ще: У трьох водоймах на Волині виявили кишкову паличку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus