USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Перевіряли документи: у ТЦК офіційно прокоментували мітинг у Ковелі

Сьогодні 12:03
Вчора, 3 серпня, у соцмережах поширили інформацію про те, що нібито на шацькому блокпосту силою затримали трьох молодиків і відвезли у Ковельський РТЦК та СП. У зв’язку з цим під будівлею зібрався натовп розлючених осіб.

Як прокоментували у Волинському обласному ТЦК та СП, деякі громадяни трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора по соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях.

Що ж відбулось насправді? Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запросили до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо.

Як підкреслюють, представники ТЦК та СП не здійснюють затримання громадян України у зв’язку з виявленими адміністративними правопорушеннями, які діють у відношенні громадян України віком від 18 до 60 років та підпадають під мобілізацію. Зазначені заходи (затримання та доставка таких громадян до ТЦК та СП) здійснюються виключно представниками національної поліції.

Разом з тим, відповідно до пункту 4 статті 20 Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану» у період дії воєнного стану громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх за вимогою уповноваженого представника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або поліцейського, а також представника Державної прикордонної служби України у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України. Цілком законні процедури, які передбачені чинним законодавством.

Читати ще: Лучанина, який погрожував поліцейським та працівникам ТЦК, посадили під домашній арешт

Як повідомили у поліції Волині, поліцейські встановлюють обставини інциденту на Ковельщині.

3 серпня близько 19 години до поліції надійшло повідомлення про те, що біля приміщення місцевого ТЦК та СП зібрались кілька десятків людей.

На місце спрямували наряди поліції для охорони публічного порядку. Також працювала слідчо-оперативна група поліції.

Наразі у поліції з’ясовують обставини цієї події та встановлюють учасників.

Відомості за цим фактом зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Після з’ясування всіх деталей прийматимуться подальші процесуальні рішення.

«Проаналізовані факти та обставини випадку, який мав місце у м. Ковель 3 серпня 2024 року засвідчує, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у «необхідному руслі» російськими спецслужбами через відповідні «інформаційні системи». На це вказують наступні методи їх роботи – емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори тощо.

Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками. Тільки біда в тому, що вони віртуальні, а люди, які вчора чинили спротив і перешкоджали законним діям влади – реальні (тож і відповідальність буде реальна, а не віртуальна).

Ситуація повністю спровокована з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації, перешкоджанню законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, які матимуть відповідні правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь», – йдеться у коментарі волинського ТЦК та СП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Урфін Джус Показати IP Сьогодні 12:14
ІПСО ))))
Петро Показати IP Сьогодні 12:26
Де Боти? Може й боти прийшли під тцкунів?
123 Показати IP Сьогодні 12:55
тцкуни дуже хитрі
Пес Дюк Показати IP Сьогодні 13:01
та ні...Це якраз ТЦК діє в інтересах російських спецслужб,своїми діями...
Олег Показати IP Сьогодні 14:11
Коли аргументів у ТЦК не хватає, то все по методичці валимо на російське іпсо і спецслужби. І кожен раз одне і теж. Самі переступают кримінальні межі, а потім про іпсо всім розказують!
Анонім Показати IP Сьогодні 14:18
А якщо запрошують то можна відказатися?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus