USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Перевіряю себе щороку», – вчителька з Волині, яка стала переможницею Радіодиктанту національної єдності

10 Грудня 2021 08:44
Бере участь у написанні диктанту щороку, проте на перевірку надсилає не завжди, – розповіла вчителька української мови і зарубіжної літератури з села Комарове Ковельського району Галина Шура, яка стала переможницею всеукраїнського Радіодиктанту національної єдності-2021.

Цьогоріч волинянка стала єдиною в Україні учасницею, яка не припустилася жодної помилки. Як розповіла Суспільному волинянка, торік радіодиктант довелося пропустити через хворобу, однак цього року вирішила таки долучитися до написання.

Про перемогу в радіодиктанті дізналася від директорки школи, в якій працює. Разом з онуком Галина Шура у записі вперше переглядала оголошення підсумків радіодиктанту. Каже: коли почула своє ім’я в оголошенні переможця, то не повірила.
«Руки ноги затремтіли, але, думаю, я справилася, я перемогла. Мене дуже піднесло, але я ще зараз не оговталася», – зазначила педагогиня.

Найскладнішим у диктанті був стиль тексту і темп начитування автора – письменника Юрія Андруховича, – зазначила Галина Шура. З її слів, інколи не встигала і дописувала під час повторного читання автором тексту. Каже: головне – почути інтонацію, розібратися з розділовими знаками, а слова можна дописати.

«І ота вставна конструкція «кожне моє, як і літо моїх ровесників пролітало». І ось тут я відділила знак оклику, в останні секунди він мені допоміг», – говорить переможниця радіодиктанту.
У 2017 році педагогиня отримала диплом за бездоганне написання радіодиктанту. У родині жінки її підтримують, однак радіодиктант не пишуть. Галина Шура каже: поки була жива мама, то диктант писали разом.

«За спеціальністю вона бібліотекар, але писала завжди зі мною. Я в школі на роботі, а вона вдома, а тоді приходили, обмірковували», – зазначила вчителька.

Переможниця Радіодиктанту національної єдності-2021 додала: чекає, поки підросте онук, аби навчати його і писати радіодиктанти разом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
педогогиня Показати IP 10 Грудня 2021 09:10
писать в стране без ошибок - и то один человек в стране умеет. Как же выдают чиновникам сертификаты, что они знают "мову". Троешники наверное, - вот и управление такое
Maха Показати IP 10 Грудня 2021 11:01
приємно що є такі ВЧИТЕЛІ ! Велика повага.
будьте точным до Maха Показати IP 10 Грудня 2021 13:03
не вчители, а педагогиня...одна
шевченко Показати IP 10 Грудня 2021 13:16
а чего там мовный омбудсмен Креминь не писал или на двойку мову знает? А Фарион? Кто больше всего кричит - тот на самом деле молчит?
Я Показати IP 11 Грудня 2021 08:37
і що?? а як вона вчить дітей в школі?скільки в її дітей перемог на олімпіадах по мові??
Ольга Показати IP 13 Грудня 2021 13:53
В її? ПО мові?! Мабуть, в неї, з мови...Оцінюючи чиюсь працю, непогано було б і самому вміти хоча б грамотно писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus